Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πέθανε ο Μαξ φον Σίντοφ

«Εφυγε» από τη ζωή στα 90 του χρόνια ο Γαλλοσουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια φιλμογραφία με συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες.

Βέβαια, η σημαντικότερή του συνεργασία ήταν με τον συμπατριώτη του σκηνοθέτη, Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Μπέργκμαν σε ταινίες όπως «Η πηγή των παρθένων», «H έβδομη σφραγίδα», «Αγριες φράουλες», «Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη» κ.ά. Ο Μαξ Φον Σίντοφ έκανε σπουδαία καριέρα και στο Χόλιγουντ, συμμετέχοντας σε τεράστιες επιτυχίες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως «Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου», «Εξορκιστής», «Τρεις μέρες του κόνδορα». Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί στη σειρά «Game of Thrones».

Για την ερμηνεία του στην ταινία «Πελέ ο κατακτητής» κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Επίσης, προτάθηκε για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες «Ο Εξορκιστής» και «Hawaii».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ