Παρασκευή 6 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Δραστηριότητα Αγροτικών Συλλόγων
Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αγροτών - Κτηνοτρόφων Ανατολικής Θεσσαλονίκης προχωράει σε Συνέλευση για την ίδρυση του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 9/3, στην αίθουσα του δημαρχείου Βασιλικών στις 7.30 μ.μ. Στόχος της προσπάθειας είναι ο νέος Αγροτικός Σύλλογος να αποτελέσει το εργαλείο για τη σταθερή συλλογική οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ και την πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζει τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και οδηγεί στον αφανισμό τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Στις συνελεύσεις που έγιναν στην περιοχή (Βασιλικά και Επανομή), επιβεβαιώθηκαν, για άλλη μια φορά, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τις «ανοιχτές» και απαράδεκτα χαμηλές τιμές για τα προϊόντα τους, το υψηλό κόστος παραγωγής, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάσταση με τον ΕΛΓΑ που θα γίνει χειρότερη με την ενεργότερη εμπλοκή των ιδιωτικών ασφαλιστικών.

Οπως αναφέρει το κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας: «Συναντήσαμε και συναντάμε την αδιαλλαξία των κυβερνήσεων απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας. Ομως αποδείχτηκε πως μπορούμε να σταματάμε τα χειρότερα, αλλά και να κερδίζουμε (π.χ. αφορολόγητο) όταν είμαστε στο δρόμο και διεκδικούμε, όταν κάνουμε βήματα στην οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό μας».

Στον πρώην δήμο Αρμένων Χανίων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου πρώην δήμου Αρμένων, μέλους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στη συμμετοχή των αγροτών του δήμου καθώς και στις εγγραφές νέων μελών.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Συλλόγου αναφέρεται: «Η αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές δείχνει τη διάθεση των αγροτών και των κτηνοτρόφων να οργανωθούν και συλλογικά, να διεκδικήσουν να ζουν με αξιοπρέπεια, αυτοί και οι οικογένειές τους. Να εναντιωθούν στην πολιτική που ευνοεί τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και τους μικρομεσαίους αγρότες τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Στο Αίγιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην τακτική απολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/3, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Τα θέματα της Συνέλευσης είναι η ενημέρωση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης του Συλλόγου και η λήψη απόφασης για αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη νέας διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ