Πέμπτη 5 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στις νέες χωματερές σε Φυλή και Γραμματικό

Κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων, ορίστηκε η 18η Μάρτη ως μέρα συζήτησης του θέματος που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει φέρει μέχρι τώρα συνολικά 12 φορές!!!

Από τη διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Από τη διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Νέα μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττικής, Δυτικής Αθήνας και Μαραθώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς για επέκταση της χωματερής της Φυλής και στο νέο έγκλημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Με συνθήματα τα μέλη των σωματείων και των φορέων της περιοχής διατράνωσαν πως τα αντιλαϊκά σχέδια για τις χωματερές «θα μείνουν στα χαρτιά», καθώς και την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Σημειώνεται πως αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στη χτεσινή συνεδρίαση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Κάτω από την πίεση του κόσμου, που έδωσε μαζικό «παρών», η διοίκηση της Περιφέρειας δεσμεύτηκε να φέρει προς συζήτηση το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στις 18 Μάρτη. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπου θα ξαναδώσουν μαχητικό «παρών».

Στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, κατήγγειλε τις ευθύνες της πλειοψηφίας, που αρνείται να συζητήσει το θέμα προκειμένου να προχωρήσει τα σχέδιά της χωρίς αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει μέχρι σήμερα αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης συνολικά 12 φορές, με την περιφερειακή αρχή να αποφεύγει επανειλημμένα τη συζήτηση.

Ο Γιάννης Πρωτούλης
Ο Γιάννης Πρωτούλης
«Δεν υπάρχει πρόθεση από τη διοίκηση να συζητηθεί το θέμα. Το έχουμε φέρει 12 φορές. Εχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος από τον Αύγουστο, όταν με μια απαράδεκτη συμφωνία της κας. Δούρου με τον κ. Πατούλη, αποφασίστηκε από τον ΕΔΣΝΑ να ξεκινήσει διαγωνισμό για νέα χωματερή στη Φυλή», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης και πρόσθεσε: «Μετά τις εξαγγελίες του περιφερειάρχη στο Ζάππειο, έχουμε αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που βέβαια ούτε με αυτόν συμφωνούμε, αλλά έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο εδώ; Ακόμα, υπάρχει παράνομη χωροθέτηση και για τη Φυλή και για άλλους χώρους». Τέλος, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε πως «στη Φυλή θα υπάρχει η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου, ο μοναδικός αποτεφρωτήρας μολυσματικών αποβλήτων και εργοστάσιο καύσης. Πάτε να ξεκάνετε τον κόσμο της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας».

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το προεδρείο απέφευγε να δώσει το λόγο στον Σπύρο Ηλία, πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Βαρνάβα που βρισκόταν στη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ