Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάρτη 2020 - αριθ. φύλλου: 13453


Αμεσα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και προστασίας των εργαζομένων από τις συνέπειες

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ διεκδικώντας μέτρα για τους εργαζόμενους, όπως πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλεια για όσους χρειαστεί να λείψουν από τη δουλειά τους

  • Ραγδαία αύξηση καταγράφηκε χτες στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, δημιουργώντας ανησυχία για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά τις επόμενες μέρες.
  • Οι αυξημένες ανάγκες από την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων φέρνουν στην επιφάνεια τις μεγάλες και μόνιμες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, και της σημερινής, που προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση.
  • Κανένα μέτρο προστασίας από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους που θα πρέπει να λείψουν από τη δουλειά τους, είτε νοσήσουν οι ίδιοι είτε χρειαστεί να φροντίσουν τα παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

ΣΕΛ.  12   -   14

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πανεξόρμηση!

Αύριο ξεκινά μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, με επίκεντρο την εφημερίδα μας. Μια καμπάνια που στόχο έχει την αύξηση της διακίνησης και της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», την καλύτερη αξιοποίηση του ακαταμάχητου αυτού όπλου που έχουν οι κομμουνιστές στην καθημερινή τους παρέμβαση, στην οργάνωση της ιδεολογικοπολιτικής αντεπίθεσης.

Στόχος είναι να βρεθούμε όλοι, μέλη και φίλοι του Κόμματος, σε τέσσερις μήνες από σήμερα, που ολοκληρώνεται η καμπάνια, ένα μπόι ψηλότεροι. Να είναι πολλοί οι νέοι αναγνώστες της εφημερίδας, ειδικά από τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να είναι ακόμα περισσότεροι όσοι έχουν σταθεροποιήσει την αγορά και τη μελέτη της καθημερινά. Να είναι πολύ περισσότεροι οι χώροι δουλειάς όπου μπαίνει ο «Ριζοσπάστης», όπου ξεπερνιούνται τα εμπόδια της εργοδοσίας και διαβάζεται από πιο πολλούς εργάτες. Αυτό θα είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα, μετά την καλή προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», ειδικά του Σαββατοκύριακου.

Η «επίσημη πρώτη» της καμπάνιας συνδυάζεται με τη μεγάλη πανεξόρμηση που ξεκινά αύριο με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με τον οποίο θα κυκλοφορήσει το dvd του ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Η πλούσια ύλη του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» περιλαμβάνει πολυσέλιδο αφιέρωμα για την 8η Μάρτη, Μέρα της Γυναίκας, και φυσικά ύλη σχετική με την τρέχουσα επικαιρότητα.

Η πανεξόρμηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται σε αυξημένη δραστηριότητα, πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης γύρω από τα οξυμένα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: Από τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού από τον νέο κορονοϊό μέχρι την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που δημιουργούν οξυμένη κατάσταση στα νησιά και στον Εβρο. Η διαπάλη με τα αντιδραστικά επιχειρήματα και τα ψευτοδιλήμματα που θέτουν στο λαό η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, με τους εκβιασμούς και τον αποπροσανατολισμό, δεν μπορεί να δοθεί με επάρκεια αν δεν είναι πρώτο μέλημα για κάθε κομμουνιστή, μέλος και φίλο του Κόμματος η μελέτη του «Ριζοσπάστη» κάθε πρωί.

Τα μέτρα που παίρνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για την επιτυχία της καμπάνιας και της πανεξόρμησης είναι ήδη σε εξέλιξη. Προγραμματίζονται εκδηλώσεις, πολύμορφες πρωτοβουλίες, πλατύ άνοιγμα για να πιαστούν οι φιλόδοξοι στόχοι διακίνησης. Τίποτα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του: Από τον καταμερισμό για να φτάσουμε σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους από την πρώτη στιγμή, μέχρι τη συμμετοχή σε αυτήν τη μεγάλη μάχη οπαδών του Κόμματος, στο πλάι των ΚΟΒ, οι οποίοι θα αναλάβουν να φτάσει σε περισσότερα χέρια η εφημερίδα μας.

Η κυκλοφορία της εφημερίδας μας με το dvd και το αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας είναι μόνο η αρχή. Τους επόμενους μήνες η ύλη μας θα εμπλουτιστεί με άρθρα και ρεπορτάζ γύρω από την αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», με ιστορικά και θεματικά αφιερώματα, ειδικά ένθετα και άλλα θέματα προκειμένου να στηριχθεί ακόμα καλύτερα η εξόρμηση.

Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, λοιπόν, τις επόμενες μέρες δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία της πανεξόρμησης. Για να φτάσει η αλήθεια που τα αστικά ΜΜΕ κρύβουν ή διαστρεβλώνουν στον εργάτη, στον φτωχό αυτοαπασχολούμενο, στον άνεργο, στον νέο και τη νέα. Γιατί η γνήσια ταξική αλήθεια στα χέρια των εργαζομένων γίνεται δύναμη για να περάσουν στην αντεπίθεση!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Κοινή πάλη των λαών ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή
  • Η συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, άνοιξε το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κύπρο.
  • Σήμερα η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.

ΣΕΛ.  8   -   9


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατεπείγουσα Ερώτηση για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης

ΣΕΛ.  5
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ολα ανοιχτά μετά τη συμφωνία για «εκεχειρία» στο Ιντλίμπ

ΣΕΛ.  4


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org