Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα τιμούν την 8η Μάρτη

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 11 π.μ., οργανώνουν από κοινού σωματεία, Ομοσπονδίες, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας.

Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν η ΟΓΕ, Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία την περασμένη Τετάρτη.

Με αφορμή την 8η Μάρτη, σωματεία και φορείς εντείνουν τον κοινό τους αγωνιστικό βηματισμό, τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των γυναικών και το πλατύ τους άνοιγμα σε χώρους δουλειάς.

Με το ψήφισμα που υιοθέτησε η σύσκεψη και το διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει, απευθύνονται πλατιά σε συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις, σε εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες, συνταξιούχους, προετοιμάζοντας την κινητοποίηση.

Σύσκεψη με εκπαιδευτικούς

Σε σύσκεψη εκπαιδευτικών καλεί η ΟΓΕ τα Σωματεία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) την Κυριακή 23/2, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Βερανζέρου 1 πλ. Κάνιγγος), με θέμα τις επιπτώσεις των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων στη ζωή, τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στην Εκπαίδευση και την κοινή τους δράση για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας με μέτρα προστασίας της μητρότητας.

Εκδήλωση για τον πόλεμο και την προσφυγιά

Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος της ΟΓΕ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Πόλεμος και Προσφυγιά» τη Δευτέρα 24/2, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» (Ρεθύμνης και Χρήστου Καψάλη 36).

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι φορείς: Ενωση Γονέων Γαλατσίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανω Γαλατσίου, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη», Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, ΕΕΔΔΑ (Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης), ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Γαλατσίου.

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από την πρόεδρο της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, με αναφορά στις ανησυχητικές εξελίξεις που σηματοδοτούν σοβαρό κίνδυνο πολέμου και στην περιοχή μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ