Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνένοχοι στο έγκλημα ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν θα γίνουμε

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση στα Προπύλαια ο Β. Γκιτάκος, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ

Ο Β. Γκιτάκος
Ο Β. Γκιτάκος
Τα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων κατήγγειλε ο Βασίλης Γκιτάκος, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας πως αυτοί που τάχα κόπτονται για τα κυκλοφοριακά «εμφράγματα» στο κέντρο της Αθήνας, είναι οι ίδιοι που δεν τους καίγεται καρφί για τα «εμφράγματα» που προκαλεί στο λαό η πολιτική τους.

«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τα μόνα που μας εξασφαλίζει είναι περισσότερα χρόνια εργασίας, μεγαλύτερες εισφορές, μικρότερες συντάξεις, μηδαμινές παροχές», τόνισε αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το έγκλημα που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

«Η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε. Αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων και αιματοβαμμένων αγώνων των εργαζομένων παγκοσμίως», υπογράμμισε. «Συνένοχοι δεν θα γίνουμε», ξεκαθάρισε και τόνισε πως τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες στο Δημόσιο.

«Σήμερα υπάρχει απεργιακή αντίδραση γιατί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα έδωσαν τη μάχη, από το μικρότερο σωματείο μέχρι τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, προκειμένου να αποφασίσουν συμμετοχή και δράση. Σήμερα υπάρχει απεργιακή αντίδραση, γιατί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν άφησαν χώρο δουλειάς προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα», ανέφερε.

«Η συμπόρευση και η συστράτευση με τις δυνάμεις αυτές του καθημερινού αγώνα δεν είναι απλά θέμα πολιτικής επιλογής, είναι επιλογή ζωής και επιβίωσης για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης», σημείωσε. Απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» κυβέρνησης, εισαγγελέων και ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που «το στηρίζουν μόνο ο ΣΕΒ και τα ΜΑΤ», τόνισε πως «το ΠΑΜΕ το στηρίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι», καλώντας κάθε εργαζόμενο να πάρει τη θέση του στο ίδιο μετερίζι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταγμένη στην υπεράσπιση των αντεργατικών συμφερόντων του κεφαλαίου(2020-02-22 00:00:00.0)
Δεκάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές απάντησαν σε κυβέρνηση - εργοδοσία - ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ(2020-02-20 00:00:00.0)
Σήμερα το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου(2020-02-12 00:00:00.0)
Να απαντηθεί αποφασιστικά η πρόκληση(2002-05-24 00:00:00.0)
Απαρχή νέων αγώνων!(2002-04-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικά "μποφόρ" στα νησιά(1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ