Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαρχή νέων αγώνων!

Εργάτη τον εργάτη, υπάλληλο τον υπάλληλο, η μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για την οργανωμένη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, για την πολύμορφη έκφραση της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων, ακόμα κι εκεί όπου οι συμβιβασμένες ηγεσίες λειτουργούν σαν κυβερνητικά δεκανίκια

Ολοι, με όλες τους τις δυνάμεις, στη μάχη της απεργίας. Μέχρι και την τελευταία στιγμή για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας. Μιας απεργίας, που τη μεγάλη σημασία της αναδεικνύει, χαρακτηριστικά, το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ): «Απαρχή νέων αγώνων για τη συνολική απόσυρση των κυβερνητικών αντιασφαλιστικών μέτρων και για τη διεκδίκηση της Κοινωνικής Ασφάλισης των σύγχρονων αναγκών».

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η διεύρυνσή τους θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα. Στη μάχη που δίνουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις μέχρι και την ώρα που θα αρχίσει η απεργία, ώστε ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να ενημερωθούν, να αντιληφθούν τη σημασία του αγώνα και να δηλώσουν δυναμικό «παρών». Στην ίδια την απεργία, που η επιτυχία της δε θα σημαίνει το τέρμα του δρόμου, αλλά το έναυσμα για νέους αγώνες, για κλιμάκωση της πάλης, για ένταξη όλο και περισσότερων δυνάμεων στην υπόθεση της κατάκτησης νέων δικαιωμάτων. Μόνον έτσι θα εμποδιστεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιασφαλιστικά της νομοσχέδια. Μόνον έτσι θα καταδικαστεί και θα ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να καλλιεργήσουν την αυταπάτη της ταξικής συνεργασίας και συναίνεσης.

Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που πρέπει να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να βρουν τρόπους να πάρουν μέρος στην απεργία και τις συγκεντρώσεις. Οχι μόνον όσοι τα σωματεία τους έχουν αποφασίσει συμμετοχή, αλλά και όσοι με συμβιβασμένες ηγεσίες στα συνδικάτα τους παρεμποδίζονται να πάρουν τη θέση τους στο δρόμο του αγώνα.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ