Το θέμα των εξελίξεων στα ΕΛΤΑ, με το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και κέντρων διανομής, τις απολύσεις «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων ή την υπογραφή συμβάσεων 7 ημερών το μήνα, καθώς και το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου», φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Για την κατάσταση αυτή», επισημαίνουν οι βουλευτές του Κόμματος, «σοβαρές είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην απαξίωση, στην υπολειτουργία και τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε επιχειρηματικούς ομίλους, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και μετατρέποντας σε πανάκριβο εμπόρευμα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες περιοχές».
Το ΚΚΕ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς μέτρα ώστε: Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί. Να μετακινηθούν στα ΕΛΤΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου οι «ενοικιαζόμενοι» και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, στο έργο και τη μονάδα που δουλεύουν. Να μην κλείσει καμία μονάδα των ΕΛΤΑ και να επαναλειτουργήσουν αυτές που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.