Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι επιτελάρχες Τουρκίας και ΗΠΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ και Μαρκ Μίλι, αντίστοιχα, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και άλλα επίκαιρα θέματα. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 16 ετών στον Τουρκογερμανό δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτσέλ με την κατηγορία της διάδοσης τρομοκρατικής προπαγάνδας (υπέρ του ΡΚΚ).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΑΝΙΛΑ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Μαρκ Εσπερ, χαρακτήρισε «ατυχή» την απόφαση τερματισμού της στρατιωτικής συμφωνίας ΗΠΑ - Φιλιππίνων (Visiting Forces Agreement - VFA). Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι δεν ενοχλείται από τη σχετική απόφαση των Φιλιππίνων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» κατέγραψε μέσα στην τελευταία 15ετία τουλάχιστον 95.000 παιδιά που έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί, δεκάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν απαχθεί, εκατομμύρια παιδιά που στερούνται την πρόσβαση στην Παιδεία ή σε ιατρική περίθαλψη έπειτα από επιθέσεις σε νοσοκομεία σε εμπόλεμες χώρες. Υπολογίζει επίσης πως ένα στα έξι παιδιά παγκοσμίως, δηλαδή 415 εκατομμύρια, ζούσε το 2018 σε εμπόλεμες περιοχές. Ο αριθμός θεωρείται διπλάσιος σε σχέση με το 1995.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οι ΗΠΑ έδωσαν στο Ιράκ άλλες 45 μέρες εξαίρεσης από τις ασφυκτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει διεθνώς σε βάρος του Ιράν με σκοπό να του δώσουν νέο περιθώριο προετοιμασίας για να προμηθευτεί φυσικό αέριο από εναλλακτικές πηγές πλην του Ιράν, στο οποίο βασίζεται για το μεγαλύτερο μέρος κάλυψης των ενεργειακών του αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ