Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Δυναμικές συγκεντρώσεις ενάντια στα τιμολόγια - φωτιά στο αέριο

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για Ενέργεια φτηνή για όλο το λαό οργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας το περασμένο Σάββατο σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με συνθήματα όπως «Ακυρώστε τις αυξήσεις στις τιμές» του φυσικού αερίου και «Το σύστημα των αφεντικών είναι το σύστημα που μας κλέβει».

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, σε ταχυδρομείο της περιοχής Καντίκιοϊ, όπου οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι «δεν μπορεί να πωλείται το δικαίωμα στη θέρμανση», καταγγέλλοντας τα αδιέξοδα που προκαλούν οι νέες μεγάλες αυξήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Ερντογάν στο φυσικό αέριο.

Στη Σμύρνη έγινε παρέμβαση μπροστά στην έδρα της εταιρείας «Izmirgaz».

Στην πρωτεύουσα Αγκυρα η κινητοποίηση έγινε μπροστά σε ταχυδρομείο της περιοχής Γενισεχίρ, όπου συν τοις άλλοις καταγγέλθηκαν οι προσπάθειες ενεργειακών κολοσσών να ισχυριστούν ότι «απορροφούν» μέρος των κερδών τους σε «φιλανθρωπική δράση». Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση της ενεργειακής εταιρείας «Baskentgaz», επιχειρώντας να εκτονώσει την οργή που προκαλούν τα τιμολόγια - φωτιά, έκανε δωρεές σε διάφορες ΜΚΟ, των οποίων ο ρόλος είναι ούτως ή άλλως περίεργος (μία από αυτές συνδέεται με πολλές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών). Ολα έγιναν βέβαια με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που προσέφερε και φοροαπαλλαγές από πάνω.

Η καθημερινότητα και του τουρκικού λαού, με τα τιμολόγια - φωτιά στην Ενέργεια, που καθιστούν πολυτέλεια τα δικαιώματα στη θέρμανση, στο φωτισμό, στο ζεστό νερό κ.λπ., αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όσο μεγάλο κι αν είναι το κομμάτι της ενεργειακής «πίτας» που εξασφαλίζουν τα μονοπώλια, για το λαό δεν μένει τίποτα. Η ενεργειακή φτώχεια στην οποία βυθίζονται οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες της Τουρκίας δεν έχει καμία σχέση με τα κέρδη και τις διακρίσεις που διεκδικεί το τουρκικό κεφάλαιο, διεκδικώντας μεγάλο μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες της περιοχής (Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο κ.α.) αλλά και ρόλο ρυθμιστή στη μεταφορά Ενέργειας από και προς την ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ