Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Αναγκαστική προσγείωση για σκάφος της «Air Canada»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Με ασφάλεια προσγειώθηκε τελικά χτες το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης, «Αδόλφο Σουάρεθ - Μπαράχας», αεροσκάφος της εταιρείας «Air Canada», που παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα μισή ώρα μετά την απογείωσή του.

Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου «Boeing 767», που μετέφερε συνολικά 128 επιβάτες. Είχε απογειωθεί στις 2.33 μ.μ. από το αεροδρόμιο, με προορισμό το Τορόντο του Καναδά. Μισή ώρα μετά ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση, αναφέροντας ότι εμφανίστηκε βλάβη σε έναν από τους τροχούς. Για να αδειάσει τα καύσιμα και να μη δημιουργηθεί κίνδυνος (π.χ. πυρκαγιάς) κατά την προσγείωση, το αεροπλάνο έκανε γύρους σχεδόν ένα 5ωρο πάνω από το αεροδρόμιο. Τελικά προσγειώθηκε στις 7.08 μ.μ.

  • Νωρίτερα το μεσημέρι, το «Αδόλφο Σουάρεθ - Μπαράχας» είχε μείνει για περίπου μία ώρα κλειστό εξαιτίας της παρουσίας ενός τηλεκατευθυνόμενου ιπτάμενου μέσου (drone) μέσα στον εναέριο χώρο της περιμέτρου του. Συνολικά έγινε εκτροπή 26 πτήσεων σε άλλα αεροδρόμια, π.χ. σε Βαλένθια, Βαρκελώνη, Αλικάντε και Βαγιαδολίδ. Αστυνομία και Πολιτοφυλακή διεξάγουν έρευνες για να εντοπιστεί ο χειριστής του drone.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ