Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Εισήγηση για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Σε εισήγηση προς το πειθαρχικό όργανο της Super League για υποβιβασμό των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, για αδικήματα που αφορούν τη μετοχική σύνθεση και την πολυιδιοκτησία, προχώρησε χτες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ είχε συνεδριάσει μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού, στην οποία γινόταν λόγος ουσιαστικά για σχέση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΠΑΟΚ με το αντίστοιχο της Ξάνθης. Στη συνεδρίαση οι πλευρές του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης αρνήθηκαν τις καταγγελίες των «ερυθρολεύκων», αλλά τα 5 μέλη της ΕΕΑ, κατά πλειοψηφία 4-1, αποφάσισαν ότι στο θέμα της σχέσης ΠΑΟΚ - Ξάνθης οι παραβάσεις κρίθηκαν «βαριές».

Παράλληλα, με πλειοψηφία 3-2 σε ό,τι αφορά τις ποινές, αποφασίστηκε η ανάκληση των πιστοποιητικών συμμετοχής των δύο ομάδων, με την ΕΕΑ να εισηγείται τον υποβιβασμό τους βάσει διατάξεων του νόμου. Η ποινή για την Ξάνθη (στην οποία επιβλήθηκαν και 400.000 ευρώ πρόστιμο) αφορά τη μη ενημέρωση της ΕΕΑ για την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση, ενώ για τον ΠΑΟΚ (στον οποίο επιβλήθηκαν επίσης 300.000 ευρώ πρόστιμο) την πολυιδιοκτησία.

Η συνέχεια πλέον περνάει στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Super League 1, το οποίο θα λάβει τις αποφάσεις σχετικά με την εισήγηση της ΕΕΑ (υιοθέτηση, απόρριψη ή υποβάθμιση). Παράλληλα, το πόρισμα της Επιτροπής θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μπορούν να προσβάλουν την απόφαση της ΕΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

  • Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε την εισήγηση της ΕΑΑ «μνημείο υποδούλωσης», ενώ καταφέρεται εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του.
  • Σε γραπτή δήλωση του ο υφυπουργός Αθλητισμού για το πόρισμα της ΕΑΑ, αφού επισημαίνει το σεβασμό της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις αποφάσεις της Επιτροπής, τονίζει πως η ποινή του υποβιβασμού δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται χωρίς επαρκή στοιχεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ