Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταστέγαση σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές που αντιδρούν στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο τριών σχολείων της Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων όπου στεγάζονται.

Την κινητοποίηση, που θα γίνει στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων των τριών σχολείων και η Ενωση Γονέων Τούμπας, καθώς και το ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που παράλληλα έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών.

Αντιδρούν στο σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης για κλείσιμο από ένα έως δύο χρόνια των τριών σχολικών μονάδων του συγκροτήματος της οδού Κλεάνθους 30 στην Κάτω Τούμπα (2ο Γυμνάσιο Τούμπας, 4ο Γυμνάσιο Τούμπας και 20ό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) με πρόσχημα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και τη διασπορά των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού σε σχολεία που βρίσκονται σε μια μεγάλη έκταση, από την Κάτω Τούμπα έως και τη Μαλακοπή.

Καταγγέλλουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν διασφαλίζει το απρόσκοπτο μάθημα των παιδιών, δεν είναι συμβατή με κανένα σύγχρονο παιδαγωγικό πρότυπο και το μόνο που δείχνει είναι ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αναβαθμίσει τις κτιριακές υποδομές ...κλείνοντας τα σχολεία και αδιαφορώντας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα παιδαγωγικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Απαιτούν τη διασφάλιση της οντότητας των σχολικών μονάδων, ώστε να εξασφαλίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδαγωγικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, απαιτούν τροποποίηση της μελέτης υλοποίησης - εφαρμογής ώστε να διασφαλίζεται ότι το προτεινόμενο έργο θα πραγματοποιηθεί με τα σχολεία σε λειτουργία στο χώρο τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ