Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» στον Περισσό

Την Τετάρτη 22 Γενάρη, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145, Ν. Ιωνία), οι Κομματικές Οργανώσεις Βόρειου Τομέα, Εκπαιδευτικών και ΑΕΙ - Ερευνας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής καλούν στη θεατρική παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» είναι το τελευταίο θεατρικό έργο που έγραψε ο Λόρκα το 1936, λίγο διάστημα πριν από τη δολοφονία του από τους φασίστες του Φράνκο. «Δράμα των γυναικών στα χωριά της Ισπανίας», το χαρακτηρίζει ο δημιουργός του. Ο θάνατος του γαιοκτήμονα, συζύγου της Μπερνάρντα Αλμπα, την καθιστά «εξουσιαστή» του σπιτιού, της περιουσίας, των εργατών γης, ακόμα και της ζωής των πέντε ανύπαντρων θυγατέρων της. Ο θάνατος επιβάλλει τον απόλυτο εγκλεισμό των γυναικών στο θεόκλειστο σπίτι. Η ταξική τους θέση αποκλείει τις οποιεσδήποτε σχέσεις με τους «παρακατιανούς». Η μόνη που δέχεται παντρολόγημα είναι η πρωτότοκη κόρη της, που έχει κληρονομήσει την περιουσία...

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, μουσική Τάκη Μπινιάρη, χορογραφίες Δημήτρη Ιβάνωφ, σκηνικά Χάρη Σεπεντζή, κινησιολογία Σίμωνα Πάτροκλου, σχεδιασμό φωτισμών και σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη.

Παίζουν: Τζένη Καλλέργη, Τιτίκα Σαριγκούλη, Κυριακή Γάσπαρη, Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Συμεών, Δέσποινα Χαριάτη, Κατερίνα Βόλικα, Αννα - Μαρία Βιδάλη, Εφη Χαντζούλη, Αναστασία Χατζηαθανασίου, Σίμων Πάτροκλος.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις. Οι προσκλήσεις διατίθενται από τις ΤΟ Βορείων, Εκπαιδευτικών και ΑΕΙ - Ερευνας, καθώς και στην είσοδο της ΚΟ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ