Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Νέες διαδηλώσεις, μετά από ολιγοήμερη διακοπή, πραγματοποιούν από προχτές Δευτέρα χιλιάδες Λιβανέζοι διαδηλωτές πέριξ και εντός της πρωτεύουσας Βηρυτού, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβέρνηση. Λιβανέζικα ΜΜΕ αναφέρουν πως δεκάδες συνδικάτα προετοιμάζουν γενική απεργία για αύριο Πέμπτη και για την Παρασκευή 17 Γενάρη, ενώ το ερχόμενο Σάββατο προγραμματίζουν μεγάλη διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τα αναμενόμενα άκουσαν αρμόδιοι Βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την ομάδα τεχνοκρατών που έστειλε τη Δευτέρα στο Λονδίνο η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να τους πείσει για τους «κινδύνους ασφαλείας» που μπορεί να αντιμετωπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που αναλάβει το δίκτυο 5G η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Huawei». Ετσι, οι Βρετανοί αξιωματούχοι τόνισαν πως δεν πείστηκαν να αλλάξουν την πεποίθηση πως είναι «διαχειρίσιμα» τα ρίσκα που θα μπορούσε να θέσει τυχόν ανάληψη στησίματος του δικτύου τηλεπικοινωνιών 5G από το κινεζικό μονοπώλιο.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης και ένας χωροφύλακας σκοτώθηκαν στη διάρκεια «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ, στην περιοχή Χαφτάνιν. Πρόκειται για περιοχή όπου η Αγκυρα εξαπολύει επιθέσεις κατά δυνάμεων του ΡΚΚ, που εκτιμάται ότι έχει εκεί τη βασική του στρατιωτική έδρα.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τους 60 πλησιάζουν οι νεκροί στο Πακιστάν, που τις τελευταίες μέρες «χτυπά» σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Μάλιστα αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι και η προσέγγιση των σωστικών συνεργείων είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη ακόμα 176 στρατιωτικών που φέρεται να συνδέονται με το δίκτυο του ισλαμιστή επιχειρηματία, πρώην συνεργάτη του Ερντογάν και νυν αντιπάλου του, Φετουλάχ Γκιουλέν. Τη νέα επιχείρηση συντόνισε η αστυνομική διεύθυνση της Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ