Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η επίκληση της κλιματικής αλλαγής αποκρύπτει τις ευθύνες των κυβερνήσεων

Παρέμβαση για τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η επίκληση της κλιματικής αλλαγής ως αιτίας των πυρκαγιών που στοίχισαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές αποκρύπτει ότι υπάρχουν σήμερα επιστήμη και τεχνολογία ικανές να περιορίζουν, να προλαμβάνουν και να καταστέλλουν τις συνέπειες φυσικών φαινομένων.

Δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία οι όποιες αλλαγές στο κλίμα. Αντίθετα, θα έπρεπε να σημαίνουν ακόμα περισσότερες πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις, που όχι μόνο δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα αλλά αντίστροφα αποδυναμώνουν την πολιτική προστασία και πυρόσβεση.

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει αυτήν την καταστροφή χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με λιγοστό προσωπικό, 80% εθελοντές πυροσβέστες, με μέσα "δανεικά" από άλλες χώρες. Ανάλογο σχεδιασμό προβλέπει το RescEU για τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Οι περικοπές με βάση το απαράδεκτο κριτήριο κόστους - οφέλους, που δεν περιορίζονται στην Αυστραλία, αποτελούν κατεύθυνση της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τις φυσικές καταστροφές, με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Η λαϊκή οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας για περιβάλλον και γη λαϊκή περιουσία, για μέτρα ασφάλειας και προστασίας του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ