Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ατελείωτη ταλαιπωρία στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Βαρέως πάσχοντες αναγκάζονται να μένουν για ώρες όρθιοι, εκτεθειμένοι στο κρύο...
Βαρέως πάσχοντες αναγκάζονται να μένουν για ώρες όρθιοι, εκτεθειμένοι στο κρύο...
«Βασική προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως την έθεσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν να βάλουμε τέρμα στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τις ευπαθείς ομάδες και τους βαρέως πάσχοντες...» (Β. Κικίλιας, 11/12/2019).

Ούτε καν αυτό! Η εικόνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» τραβήχτηκε χτες το απόγευμα έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Ομόνοια, το ένα από τα πέντε του Οργανισμού στην Αττική.

Μετά τα μεγάλα εμπόδια που συναντούν από τις διάφορες διαδικασίες προέγκρισης για τις θεραπείες τους, τα κάθε είδους πλαφόν, τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές, τις ελλείψεις φαρμάκων εξαιτίας της εμπορευματοποίησης κ.ο.κ., εκατοντάδες άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις (κυρίως ανάπηροι, καρκινοπαθείς και χρονίως πάσχοντες που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ) «στήνονται» από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα για τη θεραπεία τους φάρμακα, χωρίς μάλιστα να είναι σίγουρο ότι τελικά θα τα λάβουν.

Η ουρά και χτες στην Ομόνοια ήταν τόσο μεγάλη που έφτανε έξω από το φαρμακείο, με τους πάσχοντες να μένουν εκτεθειμένοι για πολλές ώρες στο τσουχτερό κρύο. «Δίνουμε προτεραιότητα στους ηλικιωμένους ή σε ανθρώπους που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Οι υπόλοιποι δεν χωράμε και βγαίνουμε έξω. Κανείς από μας δεν πρέπει να στέκεται τόσες ώρες όρθιος και μάλιστα να είναι εκτεθειμένος σε άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς είναι παράγοντες που επιδεινώνουν την υγεία μας», δηλώνουν πάσχοντες στον «Ριζοσπάστη», ενώ πολλοί είναι αυτοί που τουλάχιστον μια φορά το μήνα χάνουν ακόμη και το μεροκάματο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ