Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στην τελική ευθεία το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, να δηλώνει χτες από το βήμα της Βουλής ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη «δημόσια διαβούλευση», ενώ μέσα στον Γενάρη θα ακολουθήσει η κατάθεσή του στη Βουλή.

Για άλλη μια φορά, ο Γ. Βρούτσης εξήρε τη «συνεισφορά» των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι μια επιτομή σε μια διαδρομή 10 ετών».

Επανέλαβε, εξάλλου, το ίδιο απατηλό κλισέ περί «οριστικής λύσης του προβλήματος» του Ασφαλιστικού, όταν στην πραγματικότητα η πολύχρονη πείρα του λαού επιβεβαιώνει ότι η αντιασφαλιστική επίθεση είναι διαρκής, ακριβώς για να εξασφαλίζει την ολοένα μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα νέο τεράστιο πεδίο για την κερδοφορία του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ. Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι το «νέο Ασφαλιστικό» της κυβέρνησης ΝΔ «θα έρθει να λύσει μια για πάντα τον γόρδιο δεσμό ενός προβλήματος, του ασφαλιστικού συστήματος, εκκρεμότητες και επιπλοκές που είχε και την περίοδο της δεκαετίας που πέρασε», εννοώντας κυρίως τη «βελτίωση» προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλου, την εφαρμογή του οποίου θωρακίζει η σημερινή κυβέρνηση.

Επιχειρώντας να «χρυσώσει το χάπι» μπροστά στη νέα επίθεση, ο Γ. Βρούτσης ανέφερε ότι «θα αποτυπωθούν για πρώτη φορά μετά από χρόνια αυξήσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις». Απέφυγε, βέβαια, οποιαδήποτε αναφορά στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων για ανάκτηση όλων όσα τους έχουν αφαιρεθεί, όπως και οποιαδήποτε αναφορά στο σχέδιο του κεφαλαίου που «τρέχει» η κυβέρνηση για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, σε πρώτο στάδιο της επικουρικής, με την πλήρη μετατροπή της σε τζόγο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ολοκληρώνεται το εγχείρημα...»(2020-02-28 00:00:00.0)
Νέος κουρνιαχτός για τη συνέχεια της αντιασφαλιστικής επίθεσης(2019-10-08 00:00:00.0)
Αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου(2019-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ