Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συγκέντρωση και πορεία σήμερα στο ΣτΕ και στο υπουργείο Εργασίας

«Ο,τι μας αφαιρέθηκε έγινε με πολιτικές αποφάσεις και με πολιτική απόφαση πρέπει να αποδοθεί», ξεκαθαρίζουν οι συνταξιούχοι

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και σε πορεία προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και το υπουργείο Εργασίας καλούν τους συνταξιούχους της Αττικής οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Σήμερα η εκδίκαση της «πρότυπης δίκης» στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Η κινητοποίηση οργανώνεται με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της «πρότυπης δίκης» στην Ολομέλεια του ΣτΕ για το ζήτημα των αναδρομικών, των περικοπών κύριων και επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων, αλλά και την κατάργηση από 1/1/2013 των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13η και 14η σύνταξη), που έγιναν με βάση τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012. Η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε η εξέταση των νομικών ζητημάτων να γίνει με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης», καθώς μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 σχετικές αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.

Σε συνέχεια των αντιασφαλιστικών ανατροπών όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, οι εκπρόσωποι του αστικού κράτους και στη σημερινή «πρότυπη δίκη», όπως και σε όλες τις προηγούμενες ανάλογες δικαστικές διαδικασίες, θα υπερασπιστούν μέχρι κεραίας όλα τα βάρβαρα χτυπήματα που επέβαλαν στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους.

Η πλευρά της κυβέρνησης, που παρεμβαίνει μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ήδη σε έγγραφη παρέμβασή της προς το δικαστήριο κάνει λόγο για «τεράστια οικονομική βλάβη» που θα επιφέρει στο Δημόσιο μια δικαστική απόφαση που θα είναι, όπως λέει, αρνητική για τα συμφέροντά του...

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη επιχειρηματολογία είχε αναπτύξει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, σε σχετική έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης το 2018, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε επικαλεστεί και αυτή με τη σειρά της «λόγους δημοσίου συμφέροντος», παρουσιάζοντας τις περικοπές στις συντάξεις ως μέτρο «προς το συμφέρον των πολιτών»...

Με συνέχιση των αγώνων τους απαντούν οι συνταξιούχοι

«Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας και απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας, την κατάργηση των αβάσταχτων περικοπών που έχουν γίνει στις συντάξιμες αποδοχές μας, κύριες - επικουρικές συντάξεις, τη 13η και 14η σύνταξή μας, και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων, την καταβολή όλων των παράνομων παρακρατήσεων χωρίς δίκες, δικαστήρια και με τη συμμετοχή των χρυσοκάνθαρων δικηγορικών γραφείων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της «στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, που έρχεται να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση επ' ωφελεία των μεγάλων εμπορευματικών ομίλων».

«Ο,τι μας έχει αφαιρεθεί έγινε με πολιτικές αποφάσεις και με πολιτική απόφαση να αποδοθούν. Δεν κυβερνούν τα δικαστήρια, αλλά οι κυβερνήσεις», ξεκαθαρίζει και καλεί τους συνταξιούχους να μην τρέχουν πίσω από προσφυγές στα δικαστήρια, αλλά να γράφονται στα σωματεία τους, να ενημερώνονται από αυτά, να συμμετέχουν στη δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ