Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευρω-ΝΑΤΟικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΗ πρωτοβουλία ΗΠΑ και Βρετανίας για το ρόλο της Τουρκίας στην υπόθεση του Ευρωστρατού και η ελληνική κυβέρνηση θα αλλάξει τα συμφωνηθέντα, υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τον πιστεύει κανείς τον ισχυρισμό αυτό των κυβερνώντων; Μάλλον ούτε οι ίδιοι...

Αλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαππας, για αλλαγές «στο πνεύμα και το γράμμα» όσων συμφωνήθηκαν στη Νίκαια, μιλούσε και όχι για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Τα τελευταία είναι, έτσι κι αλλιώς, έξω από το κοινοτικό ή το όποιο ιμπεριαλιστικό «πνεύμα και γράμμα».

Πάντως, είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους. Πρέπει να το παραδεχτούμε.

Γιατί, πέρα απ' όσα φωνάζουν οι κομμουνιστές, πολλά χρόνια τώρα, σήμερα, η αλήθεια γίνεται φανερή και από τις εξελίξεις. Είναι και η διεθνής συγκυρία τέτοια... Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας πάνε σιγά - σιγά και σταδιακά ...περίπατο. Οσο για την κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μάλλον πρέπει να ξαναμάθουμε γεωγραφία.

Γιατί, βλέπετε (και αυτό ίσχυε από την αρχή), όταν οι «σύμμαχοί» μας μιλούν για κοινή εξωτερική πολιτική, εννοούν το ποιος και πόσο βοηθάει τα σχέδια του ΝΑΤΟ, ανά την υφήλιο. Αυτό και τίποτε άλλο.

Αλλωστε, είναι κοντά πλέον η ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα φανεί ξεκάθαρα και τι γίνεται και τι σχεδιάστηκε να γίνει. Εννοείται, φυσικά, ότι ουδείς από τους κυβερνώντες μπορεί να δηλώσει άγνοια.

Είχαμε και τη χτεσινή απόφαση των μόνιμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου ο Κόλιν Πάουελ μίλησε και ζήτησε πιο ενεργό συμμετοχή στα σχέδια των ΗΠΑ και ό,τι απαίτησε, το πήρε και με το παραπάνω χωρίς επιφυλάξεις από καμιά πλευρά.

Είναι γνωστό, φυσικά, ότι ακόμα κι αν υφίστανται διαφωνίες (μοιρασιάς) ανάμεσα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλογερμανούς, αυτά συζητούνται κατ' ιδίαν και όχι στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα τελευταία διαβούλια γίνονται για να δηλώνουν την άνευ όρων συμφωνία τους κυβερνήσεις σαν τη δική μας και να παίρνουν ...καθήκοντα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ