Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Νέα επιχείρηση κατά αγροτών

Σε ένα βήμα κλιμάκωσης και γενίκευσης του αγώνα τους σε όλη τη χώρα, προχωρούν τη Δευτέρα 10 του Δεκέμβρη οι μικρομεσαίοι αγρότες, απαντώντας στην άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα τρομακτικά προβλήματά που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της καταστροφικής αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που συμφωνεί, στηρίζει και υλοποιεί, μαζί με τη ΝΔ, η κυβέρνηση. Οι αγρότες, μπροστά στο αδιέξοδο και την άμεση απειλή του ξεκληρίσματός τους, και με τα προειδοποιητικά μαζικά και μαχητικά όσο ποτέ άλλοτε συλλαλητήριά τους σε πολλές περιοχές της χώρας, έχουν διαμηνύσει πως θα συνεχίσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και της αγροτικής παραγωγής κόντρα και ενάντια στις αποφάσεις και την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που τους ξεκληρίζει.

Ωστόσο, η κυβέρνηση και οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Κι αφού δεν εννοούν, δε θέλουν και δε μπορούν να αντιταχθούν σ' αυτήν την καταστροφική πολιτική που «θάβει» τα αγροτικά προϊόντα και τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, προσπαθούν να τους καταβάλλουν: Είτε συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών σαν υποκινούμενο και τους ίδιους τους αγρότες υποδείχνοντάς τους σαν υπεύθυνους που πήραν τις επιδοτήσεις και τις... έφαγαν, αντί να κάνουν αναδιάρθρωση καλλιεργειών, την αναδιάρθρωση που ακριβώς επιβάλλει η ΕΕ και έχει οδηγήσει στο αδιέξοδο... Είτε επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες, προβάλλοντας τη δικαιολογία... τι να κάνουμε, είναι δεδομένη η πολιτική της ΕΕ ή ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Δηλαδή, ζητάνε να υποταχθούν (όπως η κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...) και οι μικρομεσαίοι αγρότες και να αποδεχτούν οικειοθελώς την προδιαγραμμένη καταστροφή τους!

Τώρα, λοιπόν, καθώς διαπιστώνουν πως δεν μπορούν να εξαπατήσουν ξανά τους αγρότες, κυβερνητικοί παράγοντες και οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κινητοποιούνται μαζί με τον κυβερνητικό μηχανισμό, με διαφορετικούς ρόλους, αλλά με τον ίδιο στόχο, να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, να υπονομεύσουν τον ηρωικό αγώνα τους και, εν τέλει, πιέζοντας, εκβιάζοντας και εξαγοράζοντας συνειδήσεις, να αποτρέψουν τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγροτικού αγώνα. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος και η αποστολή υπουργών της κυβέρνησης, του Λαλιώτη, του Καραμανλή, που τώρα, παραμονή της 10ης Δεκέμβρη, σπεύδουν στην επαρχία.

Οι Λαλιώτης και Καραμανλής σπεύδουν, ανήσυχοι, στην επαρχία τάχα για να ενημερώσουν, αλλά στην πραγματικότητα για να πιέσουν οπαδούς και ψηφοφόρους τους, για να εκβιάσουν την κομματική τους βάση να ξεχάσουν - αν είναι δυνατόν! - τα προβλήματά τους και να μη συμμετάσχουν στις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις. Πρόκειται, ακριβώς, για την ίδια λογική καταστολής, την άλλη όψη της βρώμικης «επιχείρησης βουλκανιζατέρ». Καταστολή, δηλαδή, με την επιχείρηση: αποπροσανατολισμός, εξαπάτηση, κομματικές πιέσεις, εκβιασμοί, εξαγορά. Μόνο που, τώρα, οι αγρότες με την εμπειρία τους έχουν γίνει πιο ώριμοι και δε θα τους κάνουν τη χάρη, γιατί ο αγώνας τους δίνει τη μόνη προοπτική σωτηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ