Τετάρτη 8 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
Οι ΗΠΑ στέλνουν ειδικές δυνάμεις μετά την επίθεση τζιχαντιστών

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Στην αποστολή δεκάδων Αμερικανών στρατιωτών από τη δύναμη Ταχείας Δράσης Ανατολικής Αφρικής, ΕΑRF, στην Κένυα προχωρούν οι ΗΠΑ μετά την επίθεση που δέχτηκαν, το πρωί της περασμένης Κυριακής, σε βάση που διατηρούν στην περιοχή Μάντα Μπέι, έπειτα από επίθεση Σομαλών τζιχαντιστών της οργάνωσης «Σαμπάμπ».

Η επίθεση των τζιχαντιστών, που έγινε ενώ στη βάση ήταν παρόντες 150 Αμερικανοί στρατιωτικοί, προκάλεσε το θάνατο ενός στρατιωτικού και δύο εργολάβων από τις ΗΠΑ. Σε ανακοίνωση της Αφρικανικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (AFRICOM) δεν συσχετίζεται η επίθεση των Σομαλών τζιχαντιστών με τη φονική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «παρακολουθείται η κατάσταση» στο Κέρας της Αφρικής, όπου άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, «επιδιώκουν την αύξηση της επιρροής τους».

Χτες, πάντως, οι Σομαλοί τζιχαντιστές εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην ανατολική κομητεία Γκαρίσα της Κένυας κοντά σε τηλεπικοινωνιακό κέντρο, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων πολιτών, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ