Τετάρτη 8 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Μέρκελ στη Ρωσία

ΜΟΣΧΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Στη Μόσχα θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από πρόσκλησή του. Την καγκελάριο θα συνοδεύει ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι δύο πλευρές θα συζητήσουν βασικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας, όπως η κατάσταση σε Συρία και Λιβύη και η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Γενάρη», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν επίσης την πορεία «διευθέτησης» της σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ του 2015 και των συμφωνιών που επετεύχθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του «σχήματος της Νορμανδίας» στο Παρίσι στις 9 Δεκέμβρη 2019.

Τέλος, θα συζητηθούν διμερή ζητήματα, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον υπό κατασκευή ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2», που θα καταλήγει στη βόρεια Γερμανία, ενώ επιδιώκεται εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων των ομίλων των δύο κρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ