Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αλλαγές στη διεύθυνση της «Boeing» λόγω 737 ΜΑΧ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ανακατατάξεις στην κορυφή «πυραμίδας» του αμερικανικού μονοπωλίου αεροναυπηγικής «Boeing» προκαλούν τα φετινά πολύνεκρα δυστυχήματα αεροσκαφών τύπου 737 ΜΑΧ που καθήλωσαν τα επίμαχα αεροσκάφη από τις αρχές του περασμένου Μάρτη.

Ο γενικός διευθυντής της «Boeing», Ντένις Μούλενμπεργκ, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο επί μήνες μετά τα δυστυχήματα των νέων αεροσκαφών 737 MAX, σε Ινδονησία και Αιθιοπία, παραιτήθηκε, μετά τον δραστικό περιορισμό των καθηκόντων του από τον περασμένο Οκτώβρη και την απώλεια του τίτλου του προεδρεύοντος διευθύνοντος συμβούλου προς όφελος του Ντέιβιντ Καλχούν, που θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα του παραιτηθέντος στις 13 Γενάρη.

Τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 MAX μέσα σε διάστημα πέντε μηνών βύθισαν την εταιρεία στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Με μια πρωτοφανή απόφαση, όλος ο στόλος των 737 ΜΑΧ καθηλώθηκε στο έδαφος από τις 13 Μάρτη. Πριν μία βδομάδα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή των ΜΑΧ από τον Γενάρη.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντιμετώπισε θετικά την είδηση της απομάκρυνσης του Μούλενμπεργκ, με τη μετοχή της «Boeing» να καταγράφει άνοδο 3,6% λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ