Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Μαζικό και μαχητικό το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το περασμένο Σάββατο

Με συνθήματα όπως «Εξω οι βάσεις και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Καμία Συμφωνία, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», ο θεσσαλικός λαός έστειλε αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων σε Στεφανοβίκειο, Βόλο και Λάρισα, μέσα από το μαζικό και μαχητικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Βόλο.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από τις Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας και δεκάδες σωματεία και μαζικούς φορείς που συμμετέχουν στις Επιτροπές Αγώνα που έχουν στηθεί σε Βόλο και Λάρισα, ενάντια στη μετατροπή όλης της περιοχής - όπως και συνολικά της χώρας - σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Βόλου και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας και από το στρατόπεδο Γεωργούλια, όπου επιδόθηκε και το ψήφισμα της κινητοποίησης. Το συλλαλητήριο κατέληξε στο κέντρο του Βόλου, με τους διαδηλωτές να δίνουν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα ενάντια στις βάσεις του θανάτου και τα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Καραγιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των παγκόσμιων ενεργειακών κολοσσών και των αστικών τάξεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Υπενθύμισε ότι πρόσφατα το αμερικανικό πλοίο «Endurance» ξεφόρτωσε στο λιμάνι της πόλης τη νέα φουρνιά στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», στην οποία πλέον η Ελλάδα παίζει κομβικό ρόλο, έχοντας άλλωστε λάβει και το χρίσμα από τους Αμερικανούς - ήδη από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ως «κράτος ανάσχεσης» της επιρροής Ρώσων και Κινέζων στην Ευρώπη.

Ξεκαθάρισε πως οι λαοί δεν σκύβουν το κεφάλι και πως η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή, που συγκροτήθηκε από δεκάδες σωματεία και φορείς της πόλης, θα συνεχίσει την ενημέρωση και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ