Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καμία δικαστική απόφαση δεν σταματά τον αγώνα για την υπεράσπιση του ωραρίου

Τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της εταιρείας «Profarm» και τη δικαστική απόφαση που έκρινε «παράνομη» την απεργία που είχε κηρύξει στην εταιρεία για το Σάββατο 7/12 καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, Πειραιά και Νήσων, καλώντας τους εργαζόμενους της «Profarm» και όλου του κλάδου να συσπειρωθούν στο συνδικάτο, στη μάχη για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ωράριο και κλαδική σύμβαση.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει:

«Η εταιρεία "Profarm" επέλεξε το δρόμο της δικαστικής αντιπαράθεσης όχι μόνο με το Συνδικάτο, αλλά με το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν για το δικαίωμα τους στην πενθήμερη - Δευτέρα έως Παρασκευή - εργασία, ενάντια στις εργοδοτικές απαιτήσεις για δουλειά και τα Σάββατα.

Το δικαστήριο, όπως σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, έκρινε την απεργιακή κινητοποίηση του Σαββάτου 7/12, που προκήρυξε το Συνδικάτο, παράνομη και καταχρηστική.

Η κατά τ' άλλα τυφλή Δικαιοσύνη λειτούργησε υπέρ το δέον φιλικά για τον εργοδότη, καθοδηγώντας τον να μετατρέψει την αρχική του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Συνδικάτου - κάτι που δεν θα έστεκε νομικά - σε διαδικασία εργατικών διαφορών».

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει ότι καμία δικαστική απόφαση δεν πρόκειται να σταματήσει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του κλάδου για την υπεράσπιση του ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ