Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πρόταση για παραπομπή Τραμπ σε δίκη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι ενδοαστικές κόντρες στην Ουάσιγκτον εντείνονται έπειτα από την εντολή που έδωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, χτες το απόγευμα στην επιτροπή Δικαιοσύνης, προκειμένου να ξεκινήσει τη σύνταξη εγγράφων για την παραπομπή του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σε δίκη, με αφορμή την παρέμβασή του (μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας) στον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι, να πάρει μέτρα κατά του γιου του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζ. Μπάιντεν. Προφανώς και αυτό είναι μια μόνο αφορμή της ευρύτερης ενδοαστικής αντιπαράθεσης για διάφορους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ.

Η Πελόσι (από τους Δημοκρατικούς) ανακοίνωσε την εξέλιξη, υποστηρίζοντας ότι «οι ενέργειες του Προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», πως ο Τραμπ «απειλεί συνεχώς τη δημοκρατία» και «δεν μας αφήνει άλλη λύση από το να δράσουμε». Επίσης, διέψευσε ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές επιδιώκουν τη δίκη Τραμπ «επειδή τον μισούν» με το επιχείρημα ότι κάνουν «το συνταγματικό τους καθήκον ώστε να αποτρέψουν την κατάχρηση των προεδρικών εξουσιών».

Ο Τραμπ, πάντως, απέρριψε τις αιτιάσεις, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς πως έχουν... «τρελαθεί». «Παραπέμψτε με τώρα, εκλέχτηκα για να καθαρίσω το βάλτο και αυτό κάνω!», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ