Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-0
Κυρία... τριών αστέρων

Χέρι χέρι με τ'όνειρο αλλά και τον...εφιάλτη, «βάδισε» χτες ο Παναθηναϊκός στο γεμάτο απο 50.000 κόσμου, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στην μεταξύ τους αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική της Β'φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, οι «πράσινοι» έστω και αν πραγματοποίησαν το...όνειρό τους να αγωνιστούν στην έδρα της «βασίλισσας», δεν κατάφεραν να «γευτούν» την χαρά ενός θετικού αποτελέσματος καθώς οι γηπεδούχοι απο την αρχή του αγώνα έδειξαν τις επιθετικές τους διαθέσεις, «στριμόχνωντας» τους φιλοξενούμενους κάτω απο την σέντρα. Παρ'όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέχρι το 40' να κρατήσει την εστία του ανέπαφη αλλά και την ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα, ζωντανή. Στο 41', όμως, η Ρεάλ άρχισε να «ψαλιδίζει» τις όποιες ελπίδες των παικτών του «τριφυλλιού» ανοίγοντας το σκόρ, με τον Ελγκέρα. Το ηθικό των φιλοξενούμενων, «έπεσε» αφού η πεποίθηση οτι το σφύριγμα του ημιχρόνου θα έβρισκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους χωρίς τέρματα, έδωσε τη θέση της στην υπερένταση. Αλλωστε, ακριβώς μετά απο ένα λεπτό ο Φίγκο «καρδιοχτύπησε» τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Στην επανάληψη, οι αμυδρές επιθετικές ενέργειες των «πρασίνων» στο πρώτο ημίχρονο, έδωσαν την θέση τους σε περισσότερο...θαραλλέα ανοίγματα, χωρίς όμως αυτό να πτοήσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να εξορμούν προς την αντίπαλη εστία. Σε δύο απο τις πόλλές επιθετικές ενέργειές τους οι επιθετικοί της Ρεάλ κατάφεραν να βρούν τον...στόχο τους και να μετατρέψουν το παιχνίδι, σε παράσταση για ένα ρόλο. Με δυο γκολ του Φιγκο (66`, 72`) η Ρεαλ πήρε την μεγάλη νίκη. Τις κίτρινες κάρτες του Γάλλου διαιτητή Ζιλ Βεϊσερ αντίκρισαν οι Φύσσας (39') και Σεϊταρίδης (79').

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος (Σολάρι 77'), Ιέρο (Καράνκα 52'), Παβόν, Ελγκέρα, Θελάδες, Ζιντάν, Ραούλ, Μοριέντες, Φίγκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Γκούμας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Σόουζα (Καραγκούνης 46'), Μικαέλσεν (Μπόατεγκ 46'), Μπασινάς, Ολισαντέμπε, Κωνσταντίνου (Βλάοβιτς 70').

  • Στο αλλο παιχνίδι του ομίλου πολύτιμη νίκη για την συνέχεια πέτυχε χθες η Σπάρτα Πράγας που επικράτησε εκτός έδρας της Πόρτο με 1-0 και αναριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κατα τα αλλα τα σπασμένα απο την ήττα της στο Μιλάνο έβγαλε η Λεβερκούζεν που επικράτησε της Λα Κορούνια με 3-0. Τέλος η Αρσεναλ επικράτησε της Γιουβέντους με 2-1.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ