Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η αναγνώριση των ισραηλινών εποικισμών πριμοδοτεί την επιθετικότητα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Την αναγνώριση των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη από τις ΗΠΑ και τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, με την παρέμβασή του στη συζήτηση για την «κατάσταση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, μεταξύ άλλων όσον αφορά τους οικισμούς, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η αναγνώριση από τις ΗΠΑ των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Οχθη, η λεγόμενη "συμφωνία του αιώνα", που ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη απόσπαση και κατοχή της Παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ, η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσας του Ισραήλ, πριμοδοτούν την κλιμάκωση της επιθετικότητας απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, που υποφέρει από δολοφονίες - ακόμη και ανήλικων παιδιών, επιθέσεις, εποικισμούς, το τείχος του αίσχους, χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους.

Η ΕΕ έχει μεγάλες ευθύνες, κρατά ίσες αποστάσεις, ταυτίζοντας το θύμα - τον Παλαιστινιακό λαό - με τον θύτη, το Ισραήλ. Η στάση της δίνει άλλοθι και τροφοδοτεί τη συνέχιση των θηριωδιών του ισραηλινού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επίσης βαριές ευθύνες: Επέκτειναν και αναβαθμίζουν συνεχώς την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία με το ισραηλινό κράτος.

Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τα κατεχόμενα εδάφη. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων. Το γκρέμισμα του τείχους της ντροπής. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Να τεθούν τώρα σε ισχύ οι αποφάσεις των Κοινοβουλίων 14 κρατών - μελών, ανάμεσά τους και της Ελλάδας από το 2015, που έχουν αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org