Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με όπλο την τέχνη διαδήλωσαν για όσα δικαιούνται

Διαμαρτυρία από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία στο κέντρο της Αθήνας

Επιστρατεύοντας την τέχνη τους, οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διεκδίκησαν όσα έχουν ανάγκη και αξίζουν, με μουσική και καλλιτεχνική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος που διοργάνωσαν τα μαθητικά συμβούλια των σχολείων και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων τους. Εκεί στήθηκε χτες το πρωί και μέχρι το μεσημέρι σκηνή, που ήταν παράλληλα και βήμα της διαμαρτυρίας τους, από την οποία πέρασαν μαθητές και μουσικά σχήματα, ερμηνεύοντας όλα τα μουσικά είδη και εντυπωσιάζοντας με τη δεξιοτεχνία τους. Συμμαθητές τους από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία παρουσίασαν καλλιτεχνικά δρώμενα, με κίνηση, θέατρο, χορό. Οι μαθητές συνδύασαν τα παραπάνω με την αγωνιστική διεκδίκηση, προβάλλοντας τα αιτήματά τους.

Εκπρόσωποι των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων χαιρέτισαν τις κινητοποιήσεις των συμμαθητών τους σε όλη τη χώρα και τόνισαν ότι τους δίνει δύναμη το ότι έχουν μαζί τους γονείς και καθηγητές στον αγώνα τους. Αναφέρθηκαν στην κατάσταση στα σχολεία, για την οποία ευθύνονται η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μίλησαν για την πείρα που ήδη έχουν αποκτήσει από τους αγώνες που έφεραν και κατακτήσεις όπως πέρυσι, που απέτρεψαν την αλλαγή του χαρακτήρα των σχολείων τους.

Αναφέρθηκαν στην ανάγκη κάλυψης των αναγκών σε εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα, για εξοπλισμό των σχολείων με την αναγκαία υποδομή, αναγνώριση του επιπέδου των σπουδών που κάνουν έξι χρόνια στα σχολεία τους μέσα από ένα πολύωρο πρόγραμμα, συγγραφή και δωρεάν διανομή βιβλίων, καθορισμό ύλης για την εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. Από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσαν σε δυνάμωμα του συντονισμένου αγώνα και ανανέωσαν το ραντεβού στη συνάντηση που καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στις 8 Δεκέμβρη.


Χαιρετισμό απηύθυνε η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που δηλώνει πως οι γονείς δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν Καλλιτεχνική - Μουσική Εκπαίδευση που δικαιούνται τα παιδιά, χαιρετίζοντας τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος Σύλλογοι Γονέων από όλα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής, εκπαιδευτικοί και οι πρόεδροι της ΑΣΓΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για τον τρόπο προαγωγής στα Μουσικά Γυμνάσια(2023-08-01 00:00:00.0)
Μουσική διαμαρτυρία την Τρίτη 5 Απρίλη(2022-03-30 00:00:00.0)
Μουσική - καλλιτεχνική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος(2019-11-28 00:00:00.0)
Απαίτησαν δωρεάν ασφαλείς μεταφορές(2014-05-09 00:00:00.0)
Στους δρόμους στις 30 Γενάρη(2013-01-23 00:00:00.0)
Μουσική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας(2012-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ