Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Κοντά σε εμπορική συμφωνία εκτιμά ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας στην πρώτη φάση των εμπορικών διαπραγματεύσεων βρίσκονται ΗΠΑ και Κίνα, όπως εκτίμησε προχτές ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από τηλεφωνική συνομιλία των επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων, οι οποίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους για τα εναπομείναντα ζητήματα.

«Είμαστε στα τελευταία στάδια μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας, θα μπορούσαμε να πούμε μιας από τις σημαντικότερες εμπορικές συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ. Πηγαίνει πολύ καλά, όμως ταυτόχρονα θέλουμε να δούμε να πηγαίνουν καλά τα πράγματα στο Χονγκ Κονγκ», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, εκφράζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, που έχει προκαλέσει επανειλημμένα την αντίδραση της Κίνας.

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι έχει «πολύ καλή σχέση» με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, και αναμένει από αυτόν να διασφαλίσει μια θετική έκβαση στο Χονγκ Κονγκ. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας αναμενόταν να γίνει εντός του Νοέμβρη, όμως την περασμένη βδομάδα ειδικοί και πηγές προσκείμενες στον Λευκό Οίκο είπαν ότι μπορεί να αναβληθεί για το νέο έτος, καθώς η Κίνα πιέζει να αρθούν οι αμερικανικοί δασμοί που έχουν επιβληθεί σε προϊόντα της.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι εμπορικοί εκπρόσωποι των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού αναμενόταν να συναντηθούν χτες στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν το νέο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας (USMCA) που θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA), όπως ανέφεραν ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ