Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνέχιση κινητοποιήσεων για τον «Καταναλωτή»

Στο δρόμο αγωνιστικής ετοιμότητας και κινητοποιήσεων βρίσκονται οι υπάλληλοι των καταστημάτων του καταναλωτικού πιστωτικού συνεταιρισμού «Καταναλωτής» στη Θεσσαλονίκη, μετά τις στάσεις εργασίας και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα καταστήματα της Εγνατίας και Νεάπολης που πραγματοποιήθηκαν με απόφαση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και την καταβολή των δεδουλευμένων που καθυστερούν. Αποφασίστηκε ακόμα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου να επισκεφθεί τον υπουργό Εργασίας για την υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων του «Καταναλωτή». Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ, Αδάμ Ρεγκούζας.

Το πρόβλημα για τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού ξεκίνησε όταν η διοίκηση, κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, άρχισε να πουλά καταστήματα σε ιδιώτες, χωρίς να κατοχυρώνονται οι θέσεις εργασίας του προσωπικού. Πουλήθηκαν ήδη τα 8 καταστήματα στην Πιερία και 4 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τον τελευταίο 1,5 μήνα δεν καταβάλλονται οι μισθοί των εργαζομένων. Στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να λειτουργούν 20 καταστήματα του «Καταναλωτή», 3 στην Κοζάνη, 2 στη Δράμα και 1 στην Καβάλα. Και η τύχη αυτών όμως, καθώς και οι θέσεις εργασίας σ' αυτά παραμένουν αβέβαια. Κρίσιμη για το μέλλον του συνεταιρισμού και την τύχη των εργαζομένων θεωρείται η γενική συνέλευση των μελών και μετόχων του συνεταιρισμού που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των 300 περίπου εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και παράλληλη στάση εργασίας σ' όλα τα καταστήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε γραφεία και αποθήκες(2016-07-28 00:00:00.0)
Πετούν εργαζόμενους στο δρόμο(1999-06-09 00:00:00.0)
Υπερασπίζονται την Κυριακή - αργία(1999-01-19 00:00:00.0)
Στόχος το ωράριο(1997-10-11 00:00:00.0)
Στις προσταγές του ΣΕΛΠΕ η Αστυνομία!(1997-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ