Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Πετούν εργαζόμενους στο δρόμο

Η απειλή των μαζικών απολύσεων ξαναχτυπά την Ξάνθη, λίγες μόνο μέρες μετά τη γνωστοποίηση των επικείμενων μαζικών απολύσεων στην ΚΟΜΟΤΕΧ. Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνουν περίπου 70 απολύσεις. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο για την Ξάνθη που μαστίζεται από την ανεργία, αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη.

Η διοίκηση της ΕΑΣ έχει αποφασίσει να πουλήσει στην εταιρία "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ" Θεσσαλονίκης το κεντρικό της σούπερ μάρκετ, στο οποίο εργάζονται 18 άτομα. Η ΕΑΣ προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους ότι δεν μπαίνει θέμα απολύσεων αφού οι νέοι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν συμφωνήσει να κρατήσουν όλο το προσωπικό.

Ομως ο "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ" ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στην Ενωση πρέπει πρώτα να απολυθούν, να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας και στη συνέχεια με την κάρτα του ανέργου να προσληφθούν με νέα σύμβαση περιορισμένου χρόνου. Στην ουσία, η απαίτηση αυτή ισοδυναμεί με απόλυση γιατί με την αλλαγή σύμβασης και την υπαγωγή των εργαζομένων στο ΙΚΑ, δεν μπορούν να παραμείνουν στο ταμείο τους, το Ταμείο Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Συνεταιριστικών Οργανισμών (ΤΑΥΣΟ). Οι ασφαλισμένοι χάνουν έτσι τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ