Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απάντηση στην παραβίαση του ασύλου η ένταση της πάλης

Δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου

Σε δήλωσή του, χτες, στην εφημερίδα «Τα Νέα», με αφορμή τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σημείωσε:

«Εδώ και ένα μήνα στα πανεπιστήμια χιλιάδες φοιτητές συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων τους, αποφασίζουν κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στις σπουδές, τη δουλειά, τη ζωή. Συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που την συνοδεύει και η καταστολή. Αυτές οι διαδικασίες είναι ελπιδοφόρες στην ανάγκη για αγωνιστική αναζωογόνηση του φοιτητικού κινήματος.

Σ' αυτήν την περίοδο ήρθε η παραβίαση του ασύλου από τα ΜΑΤ τη Δευτέρα. Δείχνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να επιβάλει "σιγή νεκροταφείου" για την απρόσκοπτη εφαρμογή της πολιτικής που ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων. Η συζήτηση που διεξάγεται στα αμφιθέατρα αφορά την αποτελεσματικότητα των αγώνων, το τι σημαίνουν για τις σπουδές τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την κατάσταση στα ιδρύματα. Δεν μοιάζει με την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, όπως εμφανίζεται στα πάνελ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απουσιάζει εντελώς από τα αμφιθέατρα λόγω αδυναμίας (;) να υπερασπιστεί την κυβέρνηση. Βλέπει το "χάος" στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και όχι στην εργασιακή ζούγκλα που περιμένει τους φοιτητές. Ανακηρύσσει "παράνομες" ακόμα και τις Γενικές Συνελεύσεις! Χρόνια οι φοιτητές την έχουν στο σβέρκο τους, έχοντας πολλά ράμματα... ανομίας για τη γούνα της. Απούσα και απαξιωμένη (με ποσοστά γύρω στο 1%) είναι και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη συζήτηση. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει σαν τηλεοπτικό ντεκόρ τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας να τις βάλει στο χέρι, είναι ταυτόχρονα προκλητική και... κωμική. Υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ έχει το λεγόμενο "πόρισμα Παρασκευόπουλου", που δικαιολογούσε με ανυπόστατες "ακροβασίες" τα περί "ασύλου ανομίας" της ΝΔ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που δήλωναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να καταργήσει το άσυλο!

Η ΚΝΕ πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις μαζί με χιλιάδες φοιτητές που αγωνιούν για το μέλλον τους, που βλέπουν τα "τείχη" της ανασφάλειας και της καταστολής να ορθώνονται πιο απειλητικά, διεκδικώντας ένα πανεπιστήμιο που να υπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λογικό και αυτονόητο» να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά μας δικαιώματα(2021-01-20 00:00:00.0)
Οι απαντήσεις στις αγωνίες και τα ερωτήματα των φοιτητών βρίσκονται στην πρόταση του ΚΚΕ(2019-12-04 00:00:00.0)
Δίνουν συνέχεια στις ελπιδοφόρες αγωνιστικές τους διεργασίες(2019-11-16 00:00:00.0)
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ(2019-11-15 00:00:00.0)
Ανυποχώρητα στη διεκδίκηση σπουδών με δικαιώματα(2019-11-01 00:00:00.0)
Περί «ανομίας» στα ΑΕΙ(2018-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ