Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαδηλώνουν και σήμερα οι φοιτητές για την υπεράσπιση του ασύλου

Eurokinissi

Στα Προπύλαια συγκεντρώνονται σήμερα στις 12 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, για να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, να καταδικάσουν την παραβίασή του στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα από αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.

Μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις, που συνεχίστηκαν και χτες, οι φοιτητές καταγγέλλουν την καταστολή απέναντι στους συναδέλφους τους στην ΑΣΟΕΕ που αντέδρασαν στην απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου για λοκ άουτ, εκφράστηκε το αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες φοιτητές και να ανοίξει η ΑΣΟΕΕ, ενώ δηλώνεται η πρόθεση να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, ενάντια στην καταστολή και το δόγμα «νόμος και τάξη».

Ταυτόχρονα, οι σύλλογοι σε όλη τη χώρα οργανώνουν τον αγωνιστικό γιορτασμό της 46ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου με συμμετοχή στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και τις κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις, την Κυριακή, τιμώντας το πραγματικό του νόημα.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φυσικού, Πληροφορικής, Μαθηματικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικού, Τουρκικών Σπουδών, ΕΜΜΕ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών, Τοπογράφων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ.

Αντίστοιχη κινητοποίηση, προτάσσοντας την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταγγέλλοντας την καταστολή, γίνεται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Νομικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ