Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
Παρατημένοι χωρίς φάρμακα πρόσφυγες με σοβαρά προβλήματα υγείας

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη

Η δομή στην Αλεξάνδρεια
Η δομή στην Αλεξάνδρεια
Η παντελής έλλειψη φαρμάκων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ημαθία αποτελεί το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα αυτήν τη στιγμή. Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο χώρο, σε συνέχεια των περιοδειών του Κόμματος στις δομές φιλοξενίας προσφύγων της Κεντρικής Μακεδονίας. Το κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη, επισκέφθηκε τις δομές σε Αλεξάνδρεια και Βέροια.

Το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με δεδομένο ότι η δομή στη Βέροια φιλοξενεί εξολοκλήρου οικογένειες που έχουν ευάλωτα μέλη, κυρίως με σοβαρά προβλήματα υγείας. Χρόνιοι πάσχοντες με μεγάλη ανάγκη σε φάρμακα βρίσκονται κυριολεκτικά παρατημένοι στη μοίρα τους, όπως, για παράδειγμα, διαβητικοί χωρίς πρόσβαση σε ινσουλίνη.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης και οι Γιώργος Μελιόπουλος και Γιάννης Τσαναξίδης, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βέροιας, ενημερώθηκαν σχετικά με το φλέγον αυτό πρόβλημα και τα άλλα ζητήματα από εργαζόμενους της δομής. Εκεί φιλοξενούνται περίπου 460 άτομα, με σχεδόν τα μισά από αυτά ανήλικα παιδιά. Το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι πρόσφυγες βρίσκονται χωρίς ΑΜΚΑ, πέρα από το φλέγον ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προκαλεί και εμπόδια στην ένταξη των παιδιών στα σχολεία καθώς δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

«Η αλληλεγγύη του λαού της περιοχής βοηθάει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών», ανέφερε εργαζόμενος δείχνοντας στο κλιμάκιο τον χώρο όπου αποθηκεύεται ο ρουχισμός που δωρίζεται από τους κατοίκους της Βέροιας, μέχρι το διαμοιρασμό του. Νωρίτερα, ο Λεωνίδας Στολτίδης βρέθηκε στη δομή της Αλεξάνδρειας, όπου διαπίστωσε πως και εκεί σημειώνονται ελλείψεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε εκπαιδευτικό προσωπικό αναγκαίο για τη στελέχωση των νηπιαγωγείων και των απογευματινών τμημάτων ένταξης. Η μοναδική γιατρός της δομής, παιδίατρος στην ειδικότητα, εξήγησε πως τα λιγοστά φάρμακα εξασφαλίζονται μονάχα από το φιλότιμο και την αλληλεγγύη εργαζομένων και κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ