Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Νέες πρωτοβουλίες ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, σωματεία της Αττικής που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της Βιομηχανίας προετοιμάζουν την κινητοποίηση που οργανώνουν ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των «δουλεμπορικών» γραφείων, την Τετάρτη 13/11, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6.30 μ.μ., και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους, έχουν ήδη προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις «ενοικίασης» εργαζομένων, ενώ σχεδιάζουν και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις.

Ανάμεσα σε όσα έχουν σχεδιάσει για τις επόμενες μέρες, τα σωματεία έχουν συμπεριλάβει μια σειρά χώρους δουλειάς στους οποίους οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Μεταξύ άλλων, εξορμήσεις προγραμματίζονται: Αύριο Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΠΑ. Την Πέμπτη 7/11 στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Τη Δευτέρα 11/11 στο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας «Boeringher». Την Τρίτη 12/11 στο εργοστάσιο της «Elbisco».

«Οπως και αν εμφανίζεται κάθε φορά η εργολαβική εργασία, στοχεύει στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και στο σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου», υπογραμμίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία και απευθύνουν στους εργαζόμενους κάλεσμα: «Εχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Με δυνατό ταξικό εργατικό κίνημα και συνεχή αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ