Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με διαμαρτυρία στον ΟΛΠ συνεχίζουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Τη δράση τους απέναντι στους αντιλαϊκούς «αναπτυξιακούς» σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης για το λιμάνι και την περιοχή γύρω από αυτό συντονίζουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά.

Μετά από σύσκεψη που έγινε την περασμένη βδομάδα, σωματεία και φορείς υιοθέτησαν ένα πλαίσιο αιτημάτων που φέρνει στο προσκήνιο τα δικαιώματα και τις ανάγκες όσων εργάζονται και ζουν στον Πειραιά, καθώς και ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών για τη διεκδίκησή του.

Στο πλαίσιο αυτό, τα σωματεία και οι φορείς καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10), την Πέμπτη 7/11 στις 12 μ.

Αντίστοιχα, σχεδιάζουν κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 12/11 και παμπειραϊκή συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης 20/11.

«Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και βάζουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας», τονίζουν σε κοινό ψήφισμά τους, ενώ αντιτάσσουν ένα πλαίσιο αιτημάτων για τα εργασιακά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την προστασία του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν τα εξής σωματεία και φορείς:

Τα Συνδικάτα: Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Πειραιά), Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΕΝΕΔΕΠ, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Παράρτημα Πειραιά), Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής (Παράρτημα Πειραιά), Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Καθαριστών - Καθαριστριών Περιφέρειας Αττικης και Περιχώρων, Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Αργοσαρωνικού, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, ΟΤΑ Αττικής (Παράρτημα Πειραιά), η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ΟΑΕΕ Πειραιά, Δημοσίου Πειραιά.

Οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Περάματος και «Εστία Γυναίκας» Περάματος.

Οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τερψιχώρος», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ