Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σοβαρές καταγγελίες για απειλές σε βάρος της ζωής συνδικαλιστών

Παρέμβαση στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά

Από παλιότερη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, στη διάρκεια κινητοποίησης που είχε κηρύξει η ΕΝΕΔΕΠ
Από παλιότερη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, στη διάρκεια κινητοποίησης που είχε κηρύξει η ΕΝΕΔΕΠ
Τις απειλές σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του προέδρου, μελών του ΔΣ και του σωματείου (ΕΝΕΔΕΠ) και εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά κατήγγειλε αντιπροσωπεία της Ενωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Μάρκο Μπεκρή, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά.

Στην αναφορά - καταγγελία που κατατέθηκε, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Το σωματείο μας, κατά το καταστατικό του, έχει ως μέλη του τους εργαζόμενους στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες του λιμένα Πειραιά. Συσπειρώνει τους εργαζόμενους στους προβλήτες II και III του ίδιου λιμένα, συμφερόντων της κινέζικης COSCO, η οποία ενεργεί διά της θυγατρικής της εταιρείας ΣΕΠ ΑΕ που έχει αναθέσει εργολαβικά το έργο της διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων στην εταιρεία D-PORT και αυτή με τη σειρά της σε διάφορους υπεργολάβους.

Το σωματείο μας από τη σύστασή του το έτος 2014 διεκδικεί καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας, την υπογραφή ΣΣΕ με την εργοδοσία και την υπαγωγή των λιμενεργατών στον Κανονισμό ΒΑΕ. Για τη διεκδίκηση των παραπάνω, αφού εξαντλήσαμε τον διάλογο, προβήκαμε σε σειρά απεργιών που είχαν την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και μάλιστα πήραν ευρεία δημοσιότητα, ακόμα και διεθνή, είχαμε δε τη συμπαράσταση διεθνών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ομως η εργοδοσία, για να ακυρώσει αυτούς τους δίκαιους αγώνες μας, στοχοποίησε τον πρόεδρο του σωματείου μας, Μάρκο Μπεκρή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μας. Παραθέτουμε στη συνέχεια ορισμένα περιστατικά που συνέβησαν από διάφορους δράστες και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική μας ακεραιότητα.

Χαρακτηριστικά ήταν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω γεγονότα:

1. Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Μάρκος Μπεκρής στις 14-08-2018 στο χώρο δουλειάς από τον επόπτη ασφαλείας της D-PORT, Βασίλη Παπαδόγγονα. Να σημειωθεί ότι παρά την ενημέρωση της εργοδοσίας για την πράξη του αυτή, εκείνη δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα καταδίκης αυτής της πράξης (...) αλλά κρατά τον Βασίλη Παπαδόγγονα στο πόστο του επόπτη ασφαλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων. Για την επίθεση αυτή ασκήθηκε μήνυση από το ΔΣ του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και τον Μάρκο Μπεκρή.

2. Η προκλητική όχληση του Μάρκου Μπεκρή, που επέβαινε σε μηχανή στις 28 Νοεμβρίου 2018, από "φουσκωτούς", μαυροντυμένους άντρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού από το χώρο δουλειάς, στο ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου μέχρι την κατοικία του στην Αθήνα, μετά τη λήξη της απεργίας μας την ίδια ημέρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

3. Οι κλιμακούμενες, ευθείες απειλές σε βάρος του προέδρου και των μελών του ΔΣ του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ συνεχίστηκαν από τον, εργαζόμενο στον ίδιο χώρο, Μιχάλη Γρηγοράκο, κατά της ζωής του Μάρκου Μπεκρή, της μητέρας του, μελών του ΔΣ και εργαζομένων, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στο facebook, που τις προσκομίζουμε. Ειδικότερα προσκομίζουμε:

α) ανάρτηση με φωτογραφίες δύο περιστρόφων και τη λεζάντα "Απόψε θα ξενυχτήσετε", απευθυνόμενη προς τους λιμενεργάτες απεργούς.

β) ανάρτηση με φωτογραφία της κάννης περιστρόφου όπλου που στοχεύει την είσοδο του εργασιακού μας χώρου, στον οποίο ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της απεργίας μας, που συνοδεύεται με αθλιότητες σε βάρος των εργαζομένων και με λεζάντα σε βάρος των κομμουνιστών.

γ) ανάρτηση με απαράδεκτες φράσεις - απειλές κατά του Μάρκου Μπεκρή και της μητέρας του.

Επειδή αυτές οι αναρτήσεις - απειλές, που συνοδεύονται από φωτογραφίες με όπλα απευθυνόμενες προς τον πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ, τα μέλη του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και τους εργαζόμενους στους προβλήτες II και III μας δημιουργούν έντονες ανησυχίες για τη ζωή και τη σωματική μας ακεραιότητα.

Επειδή ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει σε βάρος συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, του Συνδικάτου Μετάλλου και του προέδρου του, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, τον Ιούνιο του 2012, που καταγγέλθηκαν τότε στον κ. Νικόλαο Ποιμενίδη, προϊστάμενο της Εισαγγελίας, και κατέληξαν μετέπειτα στη δολοφονική εναντίον τους ενέργεια από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, αλλά και τη δολοφονία του μέλους του Συνδικάτου, Παύλου Φύσσα, πράξεις για τις οποίες τα μέλη της Χρυσής Αυγής δικάζονται επί κακουργήματι.

Επειδή για τα περιστατικά αυτά δεν μπορεί να είναι άμοιρη ευθυνών εργοδοσία και κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις και ζητούμε την προστασία της ζωής και της σωματικής μας ακεραιότητας.

Πειραιάς, 30-10-2019

Οι καταγγέλλοντες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ