Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το Υπουργείο Παιδείας βλάπτει σοβαρά την... Παιδεία

Δυναμικές πρώτες κινητοποιήσεις των μαθητών χτες πρωί και απόγευμα στην Αθήνα

Το ψήφισμα της χτεσινής κινητοποίησής τους δεν κατάφεραν να παραδώσουν οι μαθητές των ΤΕΕ ούτε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά ούτε... στο θυρωρό, όπως άλλωστε συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Η αδιαφορία που έχει δείξει το υπουργείο Παιδείας στα οξυμένα προβλήματα της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης οδήγησε χτες το πρωί τους μαθητές των ΤΕΕ να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα αυτονόητα: Βιβλία, καθηγητές, σχολεία, ειδικότητες.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, δηλώνοντας ότι «Λέμε ΟΧΙ στα ΤΕΕ της εγκατάλειψης, στα Ενιαία - εξεταστικά κέντρα», όπως έγραφε το πανό του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας, ενώ το Συντονιστικό Σιβιτανιδείου τόνιζε πως «οι μαθητές προειδοποιούν ότι το υπουργείο Παιδείας βλάπτει σοβαρά την Παιδεία». Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους και μαθητές από ΤΕΕ του Περάματος, του Πειραιά, της Δραπετσώνας, αλλά και από ΕΛ όπως της Ν. Ιωνίας.

Με τον ενθουσιασμό που διακρίνει τους μαθητές, αλλά και με ιδιαίτερο δυναμισμό και παλμό ξεχύθηκαν στο δρόμο προειδοποιώντας ότι «Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά, τη μόρφωση θα πάρουμε αγωνιστικά», και «Δώστε λεφτά για την παιδεία πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία». Με συνθήματα που μαρτυρούσαν πώς έχει μετατραπεί η ζωή τους με την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νόμων όπως «Κάνεις τη ζωή μας φλιπεράκι, βρε Πετράκη, βρε Πετράκη», αλλά και τραγούδια όπως «Ο πιο καλός ο μαθητής κατέβηκε στο δρόμο, με τσαμπουκά και δύναμη ενάντια στο νόμο», οι μαθητές πορεύτηκαν προς το υπουργείο Παιδείας.

Εκεί τους υποδέχτηκε - όχι κάποιος αρμόδιος όπως θα περίμεναν οι μαθητές για να συζητήσουν μαζί του για τα οξυμένα και υπαρκτά προβλήματα - ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε «κόψει» την πρόσβαση στο υπουργείο.

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή, που θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Αθήνα, και του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων για να αποφασιστεί η κλιμάκωση του αγώνα.

Οι μαθητές της Σιβιτανιδείου

Με μια δυναμική και με ιδιαίτερο παλμό πορεία απάντησαν χτες το βράδυ οι μαθητές των νυχτερινών και απογευματινών σχολείων από τη Σιβιτανίδειο Σχολή και το Συντονιστικό Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας στους κυβερνητικούς μηχανισμούς που έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να «σπείρουν» κλίμα τρομοκρατίας στα νυχτερινά ΤΕΕ.

Διεκδικώντας σχολεία, βιβλία, καθηγητές και την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος από όπου πορεύτηκαν στο υπουργείο Παιδείας. «Πότε δε θα περάσει ο νόμος ποτέ, Πέτρο κάτσε καλά έχουμε τσαμπουκά στον Αρσένη θα πας συντροφιά», τραγουδούσαν οι μαθητές και βροντοφωνάζοντας συνθήματα κρατούσαν το πανό της Σιβιτανιδείου και του Συντονιστικού Αγώνα των ΤΕΕ. Στο υπουργείο Παιδείας οι μαθητές παρέδωσαν το ψήφισμα στο... θυρωρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ