Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπερθεμάτισε της υποβάθμισης

Την πρόοδο της «διαδικασίας προσέγγισης των ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης» συζήτησε στη χτεσινή του συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, με τη συμμετοχή και του Ελληνα υπουργού, Πέτρου Ευθυμίου.

Οι Συνθήκες της Μπολώνια και της Πράγας, που έθεσαν το πλαίσιο αυτής της διαδικασίας υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου, απασχόλησαν κυρίως τις εργασίες του Συμβουλίου. Ο Π. Ευθυμίου υπερθεμάτισε των συνθηκών, καλύπτοντας τη συμφωνία του με την ουσιαστική διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης που οι συνθήκες υπαγορεύουν, κάτω από διακηρύξεις περί κοινωνικού αγαθού της γνώσης.

Ο Ελληνας υπουργός μιλώντας για το θέμα των εθνικών συστημάτων αξιολόγησης είπε ότι «σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Πράγας, πρέπει πρώτα να καταλήξουμε σε κοινό πρόγραμμα σπουδών και πτυχία και μετά στην πιστοποίηση». Αυτό προσπάθησε να το παρουσιάσει ως διαφοροποίηση από την τοποθέτηση της αρμοδίου για τα θέματα παιδείας επιτρόπου της ΕΕ, V. Reding, η οποία μίλησε για πιστοποίηση πτυχίων. Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι δεν παρουσιάζει καμιά διαφωνία ως προς την ουσία των αλλαγών που θα υποβαθμίσουν κατάφωρα τις σπουδές και τα πτυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ