Τη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ έκανε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, που νίκησε 93-72 τον Πανιώνιο σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της β' φάσης της διοργάνωσης. Η ομάδα της Α2 συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία και άφησε εκτός συνέχειας τους «κυανέρυθρους», που μετά την κακή εικόνα στο πρωτάθλημα της Basket League απογοήτευσαν και στο Κύπελλο.
Ο Διαγόρας κυριάρχησε πλήρως και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Νεοσμυρνιώτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 28 πόντους! Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Καράμπουλας με 29 πόντους, ενώ από τον Πανιώνιο διασώθηκε ο Λιακόπουλος με 25.
Στην επόμενη φάση η ομάδα του Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λάρισα, η οποία απέκλεισε τη Δάφνη Δαφνίου, νικώντας την 83-63. Το άλλο ζευγάρι της επόμενης φάσης που έχει γίνει γνωστό είναι του Κολοσσού Ρόδου με το Ρέθυμνο. Οι Ροδίτες προκρίθηκαν με νίκη 73-56 επί του Λαυρίου, ενώ οι Κρητικοί νίκησαν 81-70 τον Ηρακλή.