Μια περισσότερο προωθημένη ιδέα για την παρακολούθηση των εργαζομένων του νοσοκομείου, μετά την απόσυρση των μαγνητικών καρτών που βρήκαν τη δυναμική αντίσταση των εργαζομένων, άφησε ως παρακαταθήκη η απελθούσα διοίκηση του Ευαγγελισμού. Υιοθετώντας την πρόταση του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού συνεργείου σεκιούριτι, η απελθούσα διοίκηση αποφάσισε την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου, με πρόσχημα την πρόληψη των κλοπών!
Η διοίκηση αποφάσισε τη σταδιακή εγκατάσταση του συστήματος - που θα κοστίσει 12,5 εκατομμύρια δραχμές - σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου. Δηλαδή το νοσοκομείο, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όχι μόνο επιβαρύνεται με τις δαπάνες πληρωμής του ιδιωτικού συνεργείου που κοστίζει ετησίως 90 εκατ. δρχ., αλλά καλείται να δώσει και 12,5 εκατ. δρχ. για επιπλέον παρακολούθηση των χώρων, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι κλοπές δε γίνονται στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου. Η τοποθέτηση κάμερας στους κοινόχρηστους, λοιπόν, είναι φανερό ότι δε γίνεται για τις κλοπές, αλλά για την παρακολούθηση εργαζομένων και ασθενών.
Ο νέος διοικητής - μάνατζερ του νοσοκομείου δεν έχει ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να εφαρμόσει την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως, όπως αντιστάθηκαν στη μαγνητική κάρτα παρακολούθησης, θα αντισταθούν και στο νέο αυτό απαράδεκτο εγχείρημα.
Στον Ευαγγελισμό βρέθηκε χτες ο υφυπουργός Υγείας Εκ. Νασιώκας, που, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Α' ΠεΣΥ Αττικής Λ. Λιαρόπουλο, πήγε επίσης στο Λαϊκό, το Ιπποκράτειο και το Αλεξάνδρα.
Στον Ευαγγελισμό το σωματείο των εργαζομένων ζήτησε και πέτυχε συνάντηση με το διοικητή Π. Αλεξόπουλο. Οι εκπρόσωποι του σωματείου υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στο νόμο 2889/2001 και ειδικότερα στο μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στη διοικητική δομή του ΕΣΥ που γίνεται ακόμα πιο φανερό στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας. Επισήμαναν ότι όσο καλές προθέσεις και να έχει ο όποιος διοικητής, θα υπάρχει σίγουρα αυταρχισμός που απορρέει από τη νομοθεσία και υπογράμμισαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αυθαιρεσίας η αντίθεση των εργαζομένων είναι δεδομένη. Τονίστηκαν τέλος οι ελλείψεις σε προσωπικό.