Σάββατο 12 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δράσεις για την Υγεία
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Πέραμο, το Σάββατο 12/10, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων, με αιτήματα: Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία. Να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο. Να ενισχυθεί το «Θριάσιο» Νοσοκομείο με προσωπικό. Η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια συσκέψεων φορέων που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
  • Η Επιτροπή Αγώνα Μοσχάτου - Ταύρου καλεί τους φορείς και το λαό της περιοχής σε σύσκεψη - συζήτηση για το μέλλον των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ στον Ταύρο, την Κυριακή 13/10, στις 11 π.μ. στην Αίθουσα 7 (Πειραιώς και Επταλόφου), ενάντια στην επιχειρούμενη προσπάθεια αλλαγής ιδιοκτησίας και χρήσης των κτιρίων όπου στεγάζονται τα ιατρεία.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» οργανώνει τη Δευτέρα 14/10 στις 2.30 μ.μ. η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στην απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει ουσιαστικά στην ακύρωση των διορισμών 208 ειδικευμένων γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων της Α' και Β' ΥΠΕ, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των κρίσεων και της έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων.
  • Σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και κινητοποίηση στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας θα προχωρήσουν την Τετάρτη 16/10 στις 4 μ.μ. οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής, με αίτημα να μην απολυθεί κανείς και τη μονιμοποίησή τους. Η απόφαση πάρθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια παναττικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα 12 πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου πραγματοποιεί στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) την Πέμπτη 17/10, με αίτημα να προσληφθούν όλοι οι γιατροί στα ΤΕΠ, να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org