Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ας πληροφορηθεί ο Βελόπουλος ότι οι Καβαλιώτες ξέρουν από προσφυγιά

Ανακοίνωση για το ξενοφοβικό παραλήρημα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

Το στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα επέλεξε αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για να αναπαραγάγει τις γνωστές φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές του θέσεις για το Προσφυγικό, στην προσπάθειά του να πάρει τη θέση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα «επέπληξε» τους δημοσιογράφους για το «εγκληματικό» λάθος που κάνουν να χρησιμοποιούν τον όρο «Προσφυγικό» αντί να μιλούν για ... «λαθροεισβολείς».

Σχολιάζοντας την παρουσία του Κυρ. Βελόπουλου στην περιοχή, η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η επίσκεψή του δεν είχε ως αντικείμενο ούτε τους όρους διαμονής των προσφύγων, ούτε τα προβλήματα των εργαζομένων. Και φυσικά, κουβέντα δεν ακούσαμε για τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας, την κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εφαρμόζουν και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ.

Οι δηλώσεις και οι θέσεις του, ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε σε ανθρώπους που τα εγκλήματα που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στις χώρες τους τους υποχρεώνουν να αναζητήσουν σε ξένους τόπους τη σωτηρία και την επιβίωσή τους (...) συνιστούν πρόκληση για το λαό της Καβάλας.

Ας πληροφορηθεί λοιπόν ο κύριος Βελόπουλος ότι οι Καβαλιώτες ξέρουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι απόγονοι είτε προσφύγων από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, είτε μεταναστών των προηγούμενων δεκαετιών. Αλλωστε δεν είναι λίγες και σήμερα ακόμα οι οικογένειες που έχουν μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και αλλού. Γι' αυτό και η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη ήταν και συνεχίζει να είναι η δική μας απάντηση στην ισχνή μειοψηφία των εθνικιστών και των ρατσιστών, όλων των φανερών και συγκαλυμμένων χρυσαυγιτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Προσφύγων(24/6/2021)
Σταθερά στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών, με την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους(16/11/2019)
Προβλήματα στον καταυλισμό από την κακοκαιρία(26/9/2019)
Απέναντι στον αντιλαϊκό συσχετισμό...(6/7/2019)
Χιλιάδες σε Ειδομένη και άλλες περιοχές της χώρας(3/3/2016)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org