Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Γέρμα» στην Πάτρα

Η «Γέρμα», το εμβληματικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία - διασκευή Θανάση Σαράντου, μετά τις πετυχημένες παραστάσεις της στην Αθήνα, ξεκινά το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός της επιτυχημένης παράστασης είναι το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στις 21.00 και την Κυριακή 13 Οκτώβρη στις 20.00.

Μία διασκευή της «Γέρμα» για 5 πρόσωπα, που βιώνουν τον λορκικό μύθο σ' ένα ακριτικό χωριό της Ηπείρου το 2019. Εκεί, η Γέρμα, μία παντρεμένη γυναίκα, δέχεται την κατακραυγή του κοινωνικού της περίγυρου, λόγω του ότι είναι στείρα. Ο διακαής και εμμονικός πόθος της για τη μητρότητα και τη γονιμότητα θα την οδηγήσει στο να ξεπεράσει τα όρια και τα ήθη της κλειστής κοινωνίας στην οποία ζει. Η «Γέρμα» αποτελεί έναν λυρικό ύμνο για τη γονιμότητα, τη μητρότητα και την κοινωνική καταπίεση της γυναίκας. Ο Λόρκα ανιχνεύει τις ουσιαστικές ανάγκες των ηρώων του, καταγγέλλοντας το μαρτύριο της στέρησης και της μη επαφής, που οδηγεί στο θάνατο, απευθυνόμενος σε κάθε κοινωνία, ανεξαρτήτως εποχής.

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη. Σκηνοθεσία - διασκευή: Θανάσης Σαράντος. Σκηνικά: Φιλάνθη Μπουγάτσου. Κοστούμια: Μπιάνκα Νικολαρέιζη. Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης. Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης.

Παίζουν οι: Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Σωτηράκης, Θανάσης Σαράντος, Μηνάς Σπανάκης, Βασιλίνα Κατερίνη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org