Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές και μουσικές διαδρομές

Στο αμφιθέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική, σήμερα το «Αμφι-Θέατρο» Σπύρου Α. Ευαγγελάτου παρουσιάζει τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή. Μετάφραση Κ. Χ. Μύρης, σκηνοθεσία Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, σκηνικά - κοστούμια Γιώργος Πάτσας, μουσική Γιάννης Αναστασόπουλος. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Αρβανίτης, Μάνος Βακούσης, Θανάσης Κουρλαμπάς κ.ά. Στον ίδιο χώρο στις 25/8 φιλοξενείται μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Αννας Βαγενά. Σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια Αννα Βαγενά. Σκηνικά: Γιάννης Βάμβουρας. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Παίζουν: Αννα Βαγενά, Δημήτρης Πατσής, Θανάσης Σαράντος, Ηλιάνα Αραβή. Ακολουθεί (28/8) η κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και το μπουλβάρ «It Had to Be You», με τίτλο: «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...». Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ρήγας. Σκηνικά: Λία Ασβεστά. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Ενδυματολόγος Μαρία Καραπούλιου. Παίζουν: Εβελίνα Παπούλια, Αλέξανδρος Ρήγας.

Στις 26/8 (9μ.μ.) στο Θέατρο Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα και στις 27/8 (9μ.μ.) στο Χοροθέατρο Νταμάρι του Δήμου Πέτα Αρτας, θα δώσει συναυλία ο Μάριος Φραγκούλης. Θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, καθώς επίσης τραγούδια από τη Μεσόγειο, αλλά και του διεθνούς ρεπερτορίου. Στη συναυλία συμπράττουν επί σκηνής ο νέος τραγουδιστής Γιώργος Περρής και μια νέα φωνή, η Αννα Λινάρδου.

Στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (3/9) συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο «Solo», ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, παίζοντας ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, δημιουργεί ηχητικά τοπία, μέσα στα οποία λειτουργούν τα τραγούδια, υπενθυμίζοντας έτσι ότι το μοναχικό γίνεται συλλογικό. Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, αλλά κι από κάποιες διασκευές - έκπληξη, συχνά και για τον ίδιο, αφού η κάθε εμφάνισή του επί σκηνής, εμπεριέχει και τον αυτοσχεδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ