Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές θεάτρου

«Θέατρο οδού Κεφαλληνίας»
«Θέατρο οδού Κεφαλληνίας»
Στην Α' σκηνή του «Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας» ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Λόρκα που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μετάφραση Εφης Γιαννοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γωγώ Μπρέμπου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Κόρα Καρβούνη, Εκάβη Ντούμα, Λουκία Μιχαλοπούλου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας. Κίνηση: Σταύρος Λίτινας.

Στον περίεργο, ποιητικό και σουρεαλιστικό κόσμο του Λόρκα η οικογένεια και η κοινωνία τυραννάει όσους το αξίζουν και μόνο λίγοι μπορούν να διεκδικήσουν την ελευθερία και μπορούν να πληρώσουν το τίμημα γι' αυτήν. Σε ένα πολύ δραματικό, ίσως το καλύτερο έργο του, ο Λόρκα δημιουργεί πορτρέτα μοναδικών γυναικών. Πέντε κόρες και η μητέρα τους βασανίζονται από ερωτικό πάθος, αντιζηλία και μοναξιά. Στο πρόσωπο των θυγατέρων της καταπιεστικής Μπερνάρντα, ο Λόρκα αφηγείται μια μοναδική ερωτική ιστορία, μόνο που ο έρωτας μετατρέπεται σε συμφορά, η υπακοή γίνεται συνενοχή και η μητρότητα έγκλημα.

  • Στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο, σε μετάφραση Αννας Βαρβαρέσου, σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Σκηνικά - Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης. Μουσική και τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα. Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης. Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Κώστας Αποστολάκης, Αντώνης Καρυστινός, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Δήμητρα Στογιάννη.
  • Την γλυκόπικρη κωμωδία του Τσαρλς Ντάιερ «Κάτω από τη σκάλα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα, παρουσιάζει το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα στην «Αλκυονίδα», η οποία αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα από το χιούμορ διαπερνά ο ψυχισμός των ανθρώπων που συμβιώνουν μαζί 20 χρόνια και ένα παράξενο γεγονός δημιουργεί τόση ένταση που ο ένας δεν μπορεί πλέον να υποφέρει τον άλλον. Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας και Πάνος Χατζηκουτσέλης.
  • Πρεμιέρα, τη Δευτέρα, στο θέατρο «Στοά», όπου κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παίζεται ο θεατρικός μονόλογος του Δημήτρη Τσεκούρα «Η Μπέμπα», σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση, σκηνικά - κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική - σύνθεση ήχων Θοδωρή Αμπαζή, φωτισμούς Σοφίας Αλεξιάδου και επιμέλεια κίνησης - βοηθός σκηνοθέτη την Πωλίνα Κρεμαστά. Ερμηνεύει η Ναταλία Στυλιανού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ