INTIME SPORTS |
Στα ημιτελικά των 110 μ. με εμπόδια αγωνίζεται ο Κώστας Δουβαλίδης |
Ο Δουβαλίδης, στην έκτη παρουσία του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεύτερη σε ημιτελικά, επιδιώκει να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί για πρώτη φορά στον τελικό του αγωνίσματος. Στα προκριματικά επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος, τερματίζοντας 3ος με χρόνο 13.43, τον καλύτερό του φέτος. Στα ημιτελικά ο Ελληνας σπρίντερ χρειάζεται μια κούρσα κάτω από τα 13.40 προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης. Ο συναγωνισμός αναμένεται σφοδρός, αφού μαζί του θα τρέξουν και ο Ισπανός Ορτέγκα (13.05 στα προκριματικά), ο Ιάπωνας Τακαγιάμα (13.25), ο Γάλλος Μπελοτσιάν (13.28) και ο Κύπριος Τραΐκοβιτς (13.37 φέτος). Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.
Από το β' γκρουπ του προκριματικού της δισκοβολίας θα κάνει την προσπάθειά της για πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, που συμμετέχει για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2017 στο Λονδίνο. Στόχος της Ελληνίδας ρίπτριας είναι να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ των 59,02 μέτρων, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση. Το απευθείας όριο για πρόκριση είναι τα 63 μ.
Παρά την αξιόλογη εμφάνιση που έκαναν στα προκριματικά της σφυροβολίας, οι Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντσεσκάκης δεν κατάφεραν να πιάσουν το όριο για την πρόκριση στον τελικό και αποκλείστηκαν.
Ο Αναστασάκης αγωνιζόμενος στο β' γκρουπ έφτασε μια ανάσα από το πλασάρισμα στη 12άδα του τελικού, καθώς ήταν 13ος με καλύτερη βολή στα 75,06 μ., λίγο πίσω από τον Καταριανό Ελ Σίφι, που με 76,22 τερμάτισε 12ος.