Τρίτη 1 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Κινητοποίηση για το βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό

Την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου με μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου) αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, καθώς οι τεράστιες ελλείψεις προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Μεταξύ άλλων, τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας ή δυο τραυματιοφορείς καλύπτουν την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου, ενώ η έλλειψη τραυματιοφορέων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Χειρουργεία έχουν αποτέλεσμα να καθυστερούν η διεκπεραίωση εξετάσεων και εισαγωγών και η μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις. Βοηθοί θαλάμου μετακινούνται από κλινική σε κλινική για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας...

«Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της απόρριψης (από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Χρυσή Αυγή) του αιτήματός μας για μονιμοποίησή τους, με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος», σημειώνει το Σωματείο.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το Σωματείο προχωρά σήμερα Τρίτη σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 10 π.μ.) των τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, διεκδικώντας: Να ενισχυθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό το νοσοκομείο, ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Ανεπαρκής και η συγκοινωνιακή κάλυψη

Παράλληλα, με άλλη παρέμβασή του, το Σωματείο του νοσοκομείου αναδεικνύει το ζήτημα της ανεπαρκούς συγκοινωνιακής κάλυψης και σύνδεσης με το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες εργαζόμενους, ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες, στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, καθώς και στους χιλιάδες εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται καθημερινά στην περιοχή του δήμου Ελευσίνας και συνολικά του Θριάσιου Πεδίου.

«Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση», καταγγέλλει το Σωματείο, «ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που καθορίζουν ως κριτήριο για το σχεδιασμό των δρομολογίων και συνολικά του συγκοινωνιακού δικτύου την κερδοφορία και όχι τις λαϊκές ανάγκες».

Το Σωματείο απαιτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα ΔΣ του ΟΑΣΑ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αλλάξουν οι ώρες άφιξης του Προαστιακού στο σταθμό της Μαγούλας, με προτεραιότητα στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. Να επαναλειτουργήσει λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει την Ελευσίνα με το κέντρο της Αθήνας. Να επεκταθεί το δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι, τουλάχιστον, το σταθμό Προαστιακού της Μαγούλας και τα δρομολόγια των λεωφορείων να αντιστοιχηθούν στις ώρες άφιξης του Προαστιακού. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ